Kultur

Kafkas ”Forvandlingen” genopstår som musical på Fredericia Teater

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Europapremiere 11. maj 2017 : Det er ikke kun avantgardeteatret, der har patent på det absurde, for når Fredericia Teater åbner dørene for musicalen PROBLEMET MED DOUGLAS bliver det for alvor absurd sjovt. Forestillingen er løst baseret på Franz Kafkas klassiker ”Forvandlingen.”

Problemet med Douglas 2 Foto Søren MalmoseDen 11. maj lægger Fredericia Teater hus til Europapremieren på en anderledes surrealistisk musicaloplevelse. PROBLEMET MED DOUGLAS er en hybrid mellem musical og klassisk tekstteater. Teaterchef Søren Møller udtaler:

PROBLEMET MED DOUGLAS er et eksempel på, at musicals ikke altid er kommercielle blockbuster-historier med pophits og jazzhands. Musicals kan nemlig også stille spørgsmål til vores eksistens og formidle dybe og komplicerede emner på en let tilgængelig måde.

PROBLEMET MED DOUGLAS er frit inspireret af Franz Kafkas ”Forvandlingen” og handler om emner som liv, død og tab. Relevante temaer, som alle på den ene eller den anden måde skal forholde sig til på et tidspunkt i deres liv. Forestillingen skildrer de alvorlige temaer på en finurlig og humoristisk måde, så publikum får anledning til at grine – også af sig selv.

Fra mand til snegl

Forestillingen handler om Douglas (Lars Mølsted). Han er en ung mand med bagagen fuld af succeshistorier. Han lever det gode liv med sin skønne kæreste Vanessa (Bjørg Gamst), og det gør han lige indtil, han forvandles til… en snegl. Livet kan være finurligt, og det bliver det i allerhøjeste grad for Douglas. Scenen er sat til en underfundig oplevelse, hvor også den musikalske del vil være fuld af overraskelser. Der vil være toner af jazz, pop og tango, og inspirationen til musicallegenden Stephen Sondheim er også ret tydelig.

Problemet med Douglas 1 Foto Søren Malmose
Forestillingen er skabt af det amerikansk/canadiske makkerpar Daniel Maté og Will Aronson, instrueret af Tony Award-vindende Victoria Clark, og på scenen står Lars Mølsted, Bjørg Gamst, Thomas Jensen, Christian Damsgaard og Ulla Ankerstjerne.

PROBLEMET MED DOUGLAS startede som et specialeprojekt på NYU for 10 år siden. Siden da har den spillet i små produktioner i USA. På Fredericia Teater kan publikum forvente en større og mere færdigproduceret udgave med hele ni musikere på scenen og et forrygende nyt musikalsk arrangement af orkestratorlegenden Bruce Coughlin. Teaterchef Søren Møller fortæller:

Jeg så PROBLEMET MED DOUGLAS til en reading helt tilbage i 2010 og var helt sikker på, at den skulle jeg have til Danmark. Det var samtidig meget vigtigt for mig, at den skulle instrueres af den legendariske Victoria Clark – Broadways svar på Ghita Nørby. Det er nu lykkedes og helt klart værd at vente de mange år på.