FREDERICIA

Sønderparken i Fredericia er kommet på listen over forebyggelsesområder

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Til gengæld er Korskærparken kommet af alle lister der kræver særlige indsatser.. Det fremgår at Boligministeriets årlig opgørelse, der udkom søndag aften kl. 20

Efter mange års indsats af forskellige helhedsplaner, er Korskærparken nu kommet fri af alle lister, der kræver særlig opmærksomhed og indsats.

Projektchef Kasper Søstrøm har været projektchef i snart seks år, og kan nu se frugten af den ret massive indsats han har stået i spidsen for, og den indsats medarbejderne i både det der nu hedder den Bydækkende Boligsociale Helhedsplan, kommunens ansatte og den politiske opbakning der har været.

Den umiddelbare reaktion

Kasper Søstrøm har ikke her til aften, lige efter offentliggørelsen, ret mange kommentarer. Det har været klart fra begyndelsen, at når der sættes massivt et sted, vil det kunne have en negativ virkning på andre boligområder. Det er en af grundende til, at det der var en lokal helehedsplan for Korskærparken og Sønderparken nu er blevet gjort bydækkende.

Nu skal de sene aftentimer bruges på at studere tallene!

Forebyggelsesområder 

Den nye kategori for boligområder med behov for en forebyggende indsats, der blev indført i 2021, omfatter almene boligområder med mindst 1.000 beboere, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 30 pct., og hvor mindst to af følgende fire kriterier er opfyldt:

  • Andelen af beboere i alderen 18-64 år, der er uden tilknytning til arbejdsmarked eller uddannelse, overstiger 30 procent (toårigt gennemsnit).
  • Andelen af beboere dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer udgør mindst 2 gange landsgennemsnittet (toårigt gennemsnit).
  • Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse, overstiger 60 pct. af samtlige beboere i samme aldersgruppe.
  • Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området (eksklusive uddannelsessøgende) er mindre end 65 pct. af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

I forebyggelsesområderne skal der indføres fleksibel udlejning med fortrinsret til boligsøgende i uddannelse og beskæftigelse, ligesom der indføres en stramning af reglerne for kommunal anvisning og det bliver muligt at godkende strategisk nedrivning for at omdanne områder.

En stramning af reglerne for kommunal anvisning betyder, at kommunerne ikke længere må anvise udlændinge, som ikke er statsborgere i Danmark eller EU, EØS og Schweiz, til forebyggelsesområder. Kommunen må heller ikke anvise personer, der har modtaget integrationsydelse i seks sammenhængende måneder, kontanthjælp i to sammenhængende år, eller har en dom, til en bolig i disse områder.