FREDERICIA

På tirsdag er der fest for de frivillige – husker du 2023?

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Byens politikere taler ofte om vigtigheden af den indsats frivillige yder – nu sættes der igen handling bag de flotte ord

Der er mange navne på frivillige, men her skal blot nævnes: Hjælpetræner, træner, medhjælp, chauffør, bestyrelsesmedlem, kasserer, telefonvagt, varmestuevært eller spejderleder – og altså rigtig mange flere. Nogen har givet frivillige en fælles hat, og kalder dem civilsamfundet.

Lysten driver værket – og udbyttet

Drivkraften for de tusindvis af timer, frivillige lægger i deres uvurderlige arbejde, er nok lige så forskellige som mennesker nu engang er. Lysten til at gøre noget positivt er helt sikkert til stede.

Ansvarlig for korets noder og sanghefter, fodboldtræner, ansvarlig for hvervning af nye frivillige, sørge for rengøring, køkkenansvarlig, patruljeleder eller kasserer er så forskellige som noget kan være, men nødvendige for at en forening kan hænge sammen.

Hvad frivillige får ud af det? Det får vi mere at vide om, når festen for byens mange frivillige igen løber af stablen på tirsdag. Ventetiden kan bruges til at mindes den store fest i 2023.

2024 bliver festen for alle!

Tidligere borgmester, Steen Wrist, fortalte allerede i 2023, ved åbningen af festen for frivillige i Kultur- og Idrætslivet, at fra 2024 vil også frivillige i de sociale foreninger være med til den nu endnu større fest.

Dermed er navnet for den fest mange ser hen til også ganske kort og beskrivende: Frivilligfesten.

Et program der for alvor sætter fokus på byens frivillige.
Grafik: Fredericia Kommune.

DanmarkC TV dækker naturligvis den store begivenhed, men indtil tirsdag kan festen i 2023 ses, og sætte forventningernes glæde spil.