FREDERICIA

Unge SOSU-helte samles i Fredericia for at blive bedre til at sælge faget

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

150 rollemodeller skal inspirere til en karriere inden for sundhed og omsorg

I et forsøg på at imødegå den truende mangel på arbejdskraft inden for sundheds- og omsorgssektoren, har Børne- og Undervisningsministeriet taget et nyt initiativ. 150 unge rollemodeller fra SOSU-uddannelserne over hele landet er samlet i Fredericia disse dage i Fredericia Idrætscenter, til en to-dages bootcamp, hvor de træner deres evner til at rekruttere nye kolleger.

Formålet med ‘bootcampen’ er at klæde de unge rollemodeller på til at tale fagets sag og inspirere andre unge til at vælge en karriere inden for sundhed og omsorg. I løbet af de to dage vil de unge få mulighed for at træne deres formidlingsevner og lære at præsentere faget på en engagerende måde.

Jacob Bro, Direktør for Social- og Sundhedsskolen FVH – Fredericia, Vejle, Horsens. Foto: DanmarkC TV

– Det er et opgør med fordomme, det er et spørgsmål om at tale det her fag frem, sådan at det kan skabe noget respekt for velfærd i vores samfund. Så må det jo også gerne skabe muligheden for nogle andre, der har lyst til at vælge de fag, fortæller Jacob Bro, som er Direktør for Social- og Sundhedsskolen FVH.

Jacob Bro mener, at de unge SOSU-elever er de bedste ambassadører for faget, da de kan fortælle om deres egne erfaringer og motivationer på en måde, som ingen andre kan.

– Vi håber og tror på, at vi med et rollemodelskorps, som nu indeholder 150 elever, kan starte en bølge, hvor den faglighed tales tydeligere frem, siger Jacob Bro.

Cecilie Denker Rasmussen, fredericianer og rollemodel indenfor SOSU-Faget. Foto: DanmarkC TV

Eleverne er de bedste ambassadører

Bootcampen i Fredericia er startskuddet til en større indsats, hvor rollemodellerne skal ud på skoler, uddannelsesmesser og deltage i events for at fortælle om deres erfaringer og passion for faget.

– Jeg har en kæmpe passion i at formidle den her uddannelse, for jeg synes, det er et enormt stigmatiseret fag, som der er ikke særlig mange unge, der hører om. Så det, den egentlig skal bruges til (rollemodelsuddannelsen red.), er, at jeg kan stille mig op foran en masse andre mennesker og fortælle, hvad der er så fantastisk ved det her Sosu-fag, og hvorfor andre burde vælge det, fordi man går hjem hver evig eneste dag med en rigtig rar følelse i kroppen, fordi man har hjulpet, lyder det fra Cecilie Denker Rasmussen, som er rollemodel.

DanmarkC TV sender snart et tv-indslag fra Rollemodel-bootcampen.