112

Pressechef tilfreds: Godt borgere anmelder fotografering ved raffinaderiet

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

En journalist ved DanmarkC TV er her til morgen politianmeldt for at tage et foto af Crossbridges flare, der var ekstraordinær stor her til morgen

Journalisten tog billedet på vej til arbejde af flaren (flammen) ved Crossbridges Energy A/S. Billedet blev taget fra vejbanen længst væk fra raffinaderiet. Senere ringede politiet til journalisten, for at høre hvad den pågældende skulle bruge billedet til.

Kritisk infrastruktur

Det er nok ikke det første der falder en fotoivrig ind, at der kan være tale om kritisk infrastruktur. Heller ikke Google Street Map har fået sløret billederne af Crossbridge Energy A/S.

Der er heller ikke sat skilte op på hegnet, som kan oplyse om foto-forbud. Det er der til gengæld med mindst to indgangsveje til Ryes Kaserne, hvor der ikke kan være tvivl om, at her må ikke fotograferes.

Pressechefen tilfreds

DanmarkC TV stillede spørgsmålet til Torben Øllegaard Sørensen, om det ikke var underligt, at en borger ringer til politiet?

– Nej, vi er glade for, at der er borgere der kerer sig om os. Man kan jo ikke se hvad folk laver, umiddelbart, så der er en borger der har reageret på, at I stod og fotograferede.

Er det ulovligt at fotografere?

– Nej, men det kan det være, når man kommer hen i nærheden af os. Så det at politiet har reageret på det, det skal de gøre.

Hvordan kan vi som borgere vide, at man ikke må fotografere?

– Det kan også være svært at vide, og det er også derfor politiet undersøger sagerne. Der behøver ikke være noget, men hvis politiet bliver kontaktet, vil og skal de reagere, fortæller Torben Øllegaard Sørensen.

Faren – flammen – er lidt ekstra stor i dag, og det er i forbindelse med opstarten af det store anlæg efter den planlagte nedlukning og vedligeholdelsesperiode.

Sydøstjyllands Politi

Kommunikationsafdelingen oplyser til DanmarkC TV, at det er korrekt der har været en anmeldelse, “som det viste sig, der ikke lå noget mistænkeligt bag.”