Læserdebat

Styrket indsats kræves for sårbare borgere: Fredericia på vej, men har langt endnu

Læserdebat af: Jan Filbært, formand for Udsatterådet i Fredericia

Fredericia kommune har fået et nyt budget for de næste 4 år.

Ud fra hvad vi har kunne læse i pressen så har forhandlingerne været helt anderledes end tidligere år og der er blevet skrevet mangt og meget om hvem der har skylden og hvem der nu skal betale.

En ting der ikke har været anderledes, har været oplæggene til besparelserne på det sociale område.
Som tidligere år, så har der været besparelsesforslag med blandt mange, besparelser der har været med til at gøre de udsatte og hårdest ramte borgere meget nervøse, for hvad vil fremtiden nu byde på.

Det glædelige er, at alle besparelsesforslag blev trukket tilbage, men hvorfor fremsættes de, hvad er baggrunden for at de udsatte og svageste skal rammes og er der en konsekvensberegning på, hvad der vil komme til at ske med disse nævnte borgergrupper, hvis besparelserne kommer til at stå til trone.

Mange vil måske sige, at vi alle skal betale til den fælles kasse, men vi har med borgergrupper at gøre, hvor ydelserne kun rækker til at holde skinnet på næsen, hvor et værested er lig indhold, støtte og varme i et til tider trist liv.
Op til budgetforhandlingerne var der enkelte demonstrationer, mine samtaler med flere af de fremmødte, gav mig et billede af, at konsekvenserne af de skrevne besparelsesforslag for nogle af de fremmødte, kunne være lig at de ikke kunne se en mening med livet mere og derfor ville træffe en meget trist beslutning.

Jeg er sikker på at ingen af byens politikere og ansatte i forvaltningen, står op om morgen med tanke på bevist at ramme de nævnte borgergrupper, men hvis vi ser tilbage på dette års forhandlinger og tidligere års forhandlinger, så kan det undre at besparelsesforslagene til tider kan være af sådan en karat, der vil få uhyggelige konsekvenser og igen hvorfor fremsættes de.

Der er behov for en styrket indsats, der er behov for at vi får skabt nogle rammer, hvor udsatte borgere kan se sig selv i et fællesskab.
Vi skal turde bevæge os ud af nogle alternative veje og ikke lade os styre af ministerier og statslige afdelinger der er meget langt væk fra den hverdag hvor disse borgere lever.

Og jo Fredericia kommune er på vej, men der er lang vej endnu og vi skal have speedet denne proces op, ikke kun en kold vinter venter forude, men også nye reformer fra regeringen, der vil være med til at gøre det endnu svære at være udsat i Fredericia kommune.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv