FREDERICIA

Brætspil bringer folk sammen i Fredericia

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Fredericias brætspilsklub Pap & Drager er mere end bare et sted at spille spil. Det er et fællesskab, hvor folk mødes for at hygge sig

Pap & Drager i Fredericia er en brætspilsklub, der byder alle velkommen, uanset alder, baggrund eller erfaring med brætspil. Klubben har et bredt udvalg af spil, fra klassiske brætspil som Matador og Ludo til mere komplekse spil som Warhammer, Magic the gathering, Dungeons & Dragons og meget meget mere.

Klubben startede i marts 2023, og der spilles hver torsdag aften på Nørrebrogade 16, i lokalerne hvor også Pokerklubben hører til, og på mandage kan man være kreativ, sammen med ligesindede og male figurer, terræn og lign. til de mange forskellige spil der med stor entuasiasme spilles rundt om de mange borde i klubben.

Jens Jensen, formand for Pap & Drager i Fredericia. Foto: DanmarkC TV

– Vi plejer at sige, at alt hvad der kan spilles på en bordoverflade, det hører til her hos os, siger Jens Jensen, formand for Pap & Drager.

– Da vi startede, var intentionen at åbne en brætspilsklub for at få lidt konkurrence. Men det, vi egentlig har erfaret, er, at vi har skabt et fællesskab, hvor det ikke går ud på, hvem der vinder. Det går bare ud på at have en hyggelig aften sammen, og hygge sig ved bordet, lyder det fra formand for Pap & Drager, Jens Jensen.

Hjælp og støtte til nye spillere

Klubben lægger stor vægt på at inkludere nye medlemmer og sørge for, at de føler sig hjemme.

– Vi er syv i bestyrelsen, og vi skiftes til at være her for at tage imod folk. Vi sikrer også, at alle har nogen at spille med, når de kommer her. Også især de nye, siger Jimmy Schjødt Hansen, klubbens kasserer.

– En af vores hovedregler i klubben er tab- og vind med samme sind. Vi har ikke dårlige tabere. Vi har heller ikke dårlige vindere, det handler om at have det sjovt, siger Jimmi Schjødt Hansen.

Jimmy Schjødt Hansen, kasserer i Pap & Drager i Fredericia. Foto. DanmarkC TV

En modreaktion på det digitale

Brætspil har fået en renæssance i de senere år, og Pap & Drager er et godt eksempel på denne trend. Klubben tilbyder et alternativ til den digitale verden og giver folk mulighed for at mødes og socialisere ansigt til ansigt.

– Jeg tror, det er en form for modreaktion på det digitale, som har fået overtaget rigtig meget af vores liv. Folk har brug for noget at samles om. Noget man kan have i hænderne, noget fysisk, siger Jimmy Schjødt Hansen.

Plads til alle – og flere med

Pap & Drager er et sted, hvor alle kan føle sig velkomne. Klubben har medlemmer med forskellige baggrunde og interesser, og det er meget vigtigt at det er sted hvor alle er velkomne for klubbens bestyrelse, kan man mærke.

– Vi kan se, at der kommer mange her, som har forskellige diagnoser, Aspergers , autisme og sådan noget. Jeg tror, det er en rigtig god mulighed for dem, for at få noget socialt op at køre. Fordi man måske ikke behøver at gå op i sport, og man behøver ikke altid skulle drikke en øl. Men man har ligesom det her fælles projekt sammen. Og her hos Pap & Drager, der er der plads til alle, fortæller Jimmy Schjødt Hansen.

Til spørgsmålet om der er plads til flere, er svaret, et stort ja.

– Vi har altid plads til flere. Og hvis det pludselig bliver et pladsmæssigt problem, så forholder vi os selvfølgelig til det, og så må vi finde en løsning, siger Jimmy Schjødt Hansen.

På lørdag kan du komme med en tur i Pap & Drager når DanmarkC TV sender et tv-indslag fra en “næsten” helt almindelig torsdags-brætspilaften.

Dungeonmaster Tim Hausting leder et hjemmestrikket “DnD” spil på en ombygget skærm som fungerer som spilleplade. Foto: DanmarkC TV
Der var fuldt fokus da spillerne rundt om dette bord var igang med et spil ‘Magic the gathering’. Foto: DanmarkC TV

Warhammer 40.000 var også blandt de mange spil, der blev spillet denne torsdag da DanmarkC TV kiggede forbi, og figurerne var malet om mandagen til “Figurmale-dag” oplystes det til DanmarkC TV. Foto: DanmarkC TV