LOKALSPORT

Stor opbakning til skolefodbold i Taulov: Ultraspændende dag på Elbohallens baner

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Elbohallens baner dannede ramme om DBU’s Ultra skolepokal-turnering

I Taulov, var der fuld af liv på fodboldbanerne ved Elbohallen, tirsdag den 24. september, da DBU’s skolefodboldturnering, Ultra skolepokalen, som er en landsdækkende skolefodboldturnering i et samarbejde mellem DBU og DR Ultra, rullede ind til anden runde.

– Hele setuppet er arrangeret af elevrådet og jeg selv. Eleverne lagt en masse arbejde i at lave tøj til spillere og trænere, samt bannere, fortæller Mikke Bak Andersen.

Mikkel Bak Andersen, lærer på Fjordbakkeskolen afd. Taulov, og en af hovedkræfterne bag arrangementet hos Taulov Skole, udtrykte sin begejstring over at være vært for turneringen.

– Det er et glimrende initiativ, både af Danmarks Radio, der bakker op om det, og DBU, der gerne vil stå for det. Det kan godt være, at det er vores skole, som står som værter, men der ligger bare så mange ressourcer bag det, som gør, at det er muligt, siger Mikkel Bak Andersen, lærer på Fjordbakkeskolen.

Mikkel Bak Andersen, ansat ved Fjordbakkeskolen Afd. Taulov. Foto: DanmarkC TV

Stærk opbakning fra lokalsamfundet

Tilskuerpladserne var fyldt med forældre, lærere og elever, der var kommet for at heppe på deres lokale helte.

– Ledelsen har lige fra starten af været enormt positiv om, at selvfølgelig skulle vi samle så mange som muligt herude, der kunne komme og se på gutterne, fortæller Mikkel Bak Andersen.

Fire hold dystede om sejren på dagen, heriblandt to hold fra Kolding og et fra Middelfart. Taulov Skoles hold var i hopla og førte 5-0 i deres kamp, da DanmarkC TV rullede forbi.

– Ledelsen, der er kommet for et år siden, de sagde vi skulle have et skolefodboldhold, og at vi bare prøver at fyre den af. Der har været så stor opbakning både i skolen og i lokalområdet, så det er fedt, at vi kan få lov til at lade det kulminere på denne her måde, siger Mikkel Bak Andersen.

DanmarkC TV sender lørdag d. 28. september et tv-indslag fra DBU’s Ultraskolepokal-turnering.