Kort Nyt

Fredericia vil være grøn i verdensklasse: Ny naturstrategi i høring

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Borgere inviteres desuden til et offentligt møde for at debattere strategien

Fredericia Kommune har store ambitioner for naturen i kommunen og vil sætte det grønne i centrum. Med ønsket om at være “grøn i verdensklasse” er der nu udarbejdet et udkast til en ny naturstrategi, der skal sikre både beskyttelse af biodiversiteten og gode naturoplevelser for borgerne, det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Høring og borgerinddragelse

Strategien er i offentlig høring fra den 23. september til den 20. oktober 2024. Borgere, foreninger, virksomheder og andre interessenter opfordres til at indsende deres bemærkninger til naturstrategi@fredericia.dk.

Derudover inviteres alle interesserede til et offentligt møde den 30. september 2024 kl. 16:30-18:30 i thansen Loungen ved Fredericia Idrætscenter. Mødet vil byde på debat i temagrupper om forskellige aspekter af naturstrategien. Tilmelding til mødet er nødvendig og kan ske på naturstrategi@fredericia.dk.

Programmet
Kl. 16:30 Velkomst og introduktion til strategien
Kl. 17-18 Debat i temagrupper:

  • Kysten og havet, Den lysåbne natur, Vandløb, søer og ådale, Byernes natur, Skovene, Biodiversitet og formidling og Friluftsliv og oplevelser.

Kl 18-18:30 Opsamling.

Udkast til Strategien: https://issuu.com/proffset/docs/243738_naturplan_2024_issuu

Fredericia Kommunes “Idékatalog til handleplaner” kan læses herunder i PDF-format: