FREDERICIA

Idrætsfestival for 5. og 6. klasser

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Elever fra 5. og 6. klasse dystede og udforskede nye sportsgrene

Fredericia Kommune har for femte gang afholdt sin årlige idrætsfestival, der samler 5. og 6. klasses elever til dage fyldt med sport og bevægelse. Som et led i festivallen, havde elever fra Skærbæk og Taulov idag, aktivitetsdag, der fandt sted i og omkring Elbohallen i Taulov. Idrætsfestivalen har til formål at introducere eleverne til en bred vifte af sportsgrene og inspirere dem til at finde en aktivitet, de brænder for.

Siden 2020 har idrætsfestivalen inviteret lokale foreninger til at præsentere deres idræt for de unge deltagere. Dette initiativ er muliggjort takket være støtte fra Novo Nordisk Fonden. I år var blandt andet TSIF Håndbold repræsenteret, og de var i godt selskab med foreninger inden for skak, yoga, vægtløftning, kampsport og boksning.

Bente Præst, Formand for Taulov-Skærbæk IF Håndbold. Foto: DanmarkC TV

For TSIF Håndbold har deltagelsen i Idrætsfestivalen stor betydning.

– Det betyder rigtig meget, og det betyder, at vi kan få promoveret håndboldsporten. Vi vil gerne have flere til at spille håndbold, i og med, at vi har to landshold, der er mega gode. Her til OL blandt andet. Vi vil selvfølgelig gerne have mange børn til at spille håndbold, lyder det fra Bente Præst, Formand for Taulov-Skærbæk IF Håndbold.

At arrangere en idrætsfestival af denne størrelse kræver en stor indsats fra frivillige.

– Der er jeg så heldig i år, at jeg har to frivillige, der har taget fri fra arbejde, og som gerne vil stå her i dag men det er svært at arrangere sådan noget, fordi det kræver frivillige. Og det er jo igen Tordensskolds soldater, så vi har ikke så mange frivillige, men dem, vi har, dem bruger vi også alt, hvad vi kan, fortæller Bente Præst.

Lørdag d. 21. september sender DanmarkC TV et tv-indslag i NYHEDERNE.