FREDERICIA

Tæt På bringer lørdag en udsendelse med ex-politikeren Mads Lund

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Mads Lund sad i Fredericia Byråd i en lang årrække – først som medlem af Venstres byrådsgruppe, senere som stifter af Borgerlisten

UDSENDELSEN HAR TIDLIGERE VÆRET ANNONCERET, MEN MÅTTE AF TEKNISKE GRUNDE FLYTTES TIL I MORGEN, LØRDAG DEN 28. SEPTEMBER 2024

I den tid Mads Lund var i byrådet, var han en særdeles markant politiker. Det manglede ikke på visioner når det gjaldt byudvikling eller hvad der skulle ske med havnen. I dag kan Mads Lund se på en by, som ofte havde svært ved at se hans idéer, men alligevel tog dem til sig.

I 2009 mistede Socialdemokraterne borgmesterposten som følge af “værftssagen”. Sagen handlede om, om værftet skulle blive hvor det var, eller Fredericia Kommune ikke ville forlænge lejeaftalen. Det var et enigt byråd der sagde nej til at forlænge lejeaftalen, men det var primært borgmester Uffe Steiner Jensen og Socialdemokraterne der fik den fredericianske vrede at mærke. Byen var nærmest opdelt i to – og også familier.

Vælgerne gave Mads Lund den afgørende stemme, og det var op til ham, om det skulle være en rød eller blå borgmester, og Mads Lund valgte blå. Det fik det nyvalgte medlem af Venstre, Thomas Banke, ind på borgmesterkontoret.

I udsendelsen giver Mads Lund sin version af et liv med egen virksomhed og som en politiker der altid var i centrum og klar til debat.