Kort Nyt

Rejsekort som app åbner i dag

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Med Rejsekort som app kan du købe billet til hele turen med kollektiv transport med et swipe på telefonen. Appen er klar til alle danskere over 18 år

Fra i dag behøver du ikke længere et fysisk rejsekort, når du rejser med tog, bus eller metro. Rejsekort-appen åbner nu for alle danskere over 18 år, hvilket betyder, at du blot skal huske din telefon, når du skal rejse med kollektiv transport.

Tjek ind og ud med et klik

Ifølge Jens Willars, Kundedirektør hos Rejsekort og Rejseplanen A/S, vil appen gøre det meget nemmere at komme rundt. “Man kan tjekke ind og ud på appen. Man skal ikke selv gøre noget, når man skifter transportmiddel under rejsen,” forklarer han.

Appen giver også en praktisk funktion, der sender en påmindelse, hvis man glemmer at tjekke ud.

Farvel til fysisk kort

Med rejsekort-appen rullet bredt ud er det med tiden planen, at det fysiske Rejsekort skal udfases. Men det sker ikke, før der er et alternativ til de rejsende, som ikke kan bruge appen, forsikrer Jens Willars.

Vi ved, at der er en række kunder, der ikke kan eller ikke ønsker at bruge rejsekort på en app, og dem skal vi tilbyde et alternativ til. Og vi lukker ikke for de blå punkter, før vi har det på plads.“. Det skriver DR.dk i dag.