FREDERICIA

Livreddere klar til badesæsonen på Østerstrand

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

TrygFondens kystlivreddere er fra fredag den 28. juni tilbage på Østerstrand og klar til at sikre en tryg badesæson for alle

Fredag den 28. juni markerer starten på endnu en badesæson på Østerstrand, hvor TrygFondens kystlivreddere vil være til stede hver dag fra kl. 10-18 frem til den 21. august. Livredderne er klar til at hjælpe, hvis nogen får problemer i vandet, og opfordrer både børn og voksne til at besøge livreddertårnet for at lære mere om badesikkerhed og de specifikke forhold på stranden, det oplyser Trygfonden i en pressemeddelelse.

Intensiv træning og forebyggende arbejde

De knap 200 livreddere, der bemander de 34 livreddertårne rundt om i landet, har gennemgået intensiv træning for at være forberedte på badesæsonen. Deres fokus er ikke kun på at redde liv, men også på forebyggende arbejde.

– Livredderne er opmærksomme og klar til at gribe ind, hvis der er situationer, som potentielt kan udvikle sig og bringe personer i fare, fortæller René Højer, projektchef i TrygFonden.

DanmarkC TV mødte i starten af badesæsonen sidste år Trygfondens livreddere på Østerstrand. Det kan du se i videoen herover. Video: DanmarkC TV

Hjælp dit barn med at blive tryg i vandet

Sommerferien er en god mulighed for at træne børnene i at blive trygge i vandet. Ved alle TrygFondens livreddertårne kan man finde inspiration til lege og øvelser, der hjælper børnene med at blive bedre svømmere og lærer dem, hvordan man redder sig selv og andre.

TrygFonden Kystlivredning opfordrer altid til at vælge en strand med livreddere for at øge sikkerheden.

– Det giver en ekstra tryghed, når der også er livreddere til stede, som kan gribe ind, hvis man skulle komme i problemer i vandet, siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.