FREDERICIA

Therese Krogh udnævnt til Årets Kvinde 2024 af Kvindelige Flisepudsere

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Regnvejr ændrede i programmet, og en gentleman sprang til med paraply, da Therese Krogh ankom til Landssoldatpladsen

“Du er nummer 26 i rækken af Årets Kvinde i Fredericia, og det er velfortjent.” indledte Jane Findahl som forkvinde for Kvindelige Flisepudsere udi Fredericia, da Therese Krogh skulle udnævnes som Årets Kvinde 2024.

Flisepudserne mødtes som de har gjort hvert år siden 1996 ved det Bruunske Pakhus, og tog den korte tur til Landssoldatpladsen, hvor “deres” bronzeplade ligger.

Her ville flisepudserne normalt med stor iver kaste sig over pudsningen af flisen, men det forhindrede et voldsomt regnvejr. Derfor forsatte optoget ind i Prinsens Port hvor ceremonien med udnævnelse af Årets Kvinde 2024 så fandt sted.

Men den sang der altid synges, blev dog sunget inden Årets Kvinde skulle udnævnes.

Jane Findahl nævnte blandt andet i sin tale til Therese Krogh: “Du beskriver selv selv din guldsmedie som et ægte gammeldags værksted, og i den laves håndværk med fokus på at lave unikasmykker. Både som en del af butikkens eget design, men også som specialsmykker på bestilling. Du har med dine unikasmykker og mod profileret Fredericia, og sat byen på landkortet som en by, der huskes.

Therese repræsenterer byen med høj faglighed og engagement ved også at skabe smykkekunst i form af showcases til inviterede visninger. Og det er godt gået. Du var i 2022 inviteret til at deltage i udstillingen makabre mesterværker på Sønderborg Slot. Til udstillingen, der skabte du døde gravsten metus mortis. Der består af 54 kranier skabt af menneskeknogler og 7 skabt af guld. Grænsen repræsenterer sammenhængen med mit liv, livets forventelige sorg. Og senere i 2022 hvor opgaven bestod i at fortolke arsenik.

Og lige nu er du aktuel med endnu en inviteret fortolkning af et smykke til en film eller en streaming? Det er til Nordisk Film.

Alle kan jo høre at mangfoldigheden i Thereses udtryk og udstillinger bidrager til at trække besøgende til Fredericia. Det kan man sige sig selv, når du er så interessant som guldsmed.

Du holder heldigvis håndværket i hævd. Det gør du også ved at uddanne to nye. Og vi er også rigtig stolte af, at vi har en guldsmeduddannelse i Fredericia.”, skuttede Jane Findahl.

Herefter fik Therese Krogh overrakt diplom på udnævnelsen og et kunstværk af den lokale kunstner Dorthe Christensen.

Herunder foto fra udnævnelsen af Therese Krogh til Årets Kvide 2024.