ERRITSØ

Ny pantfabrik får sorteringsanlæg fra Bollegraaf

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Nederlandske Bollegraaf Group har vundet udbuddet om sorteringsanlægget til Dansk Retursystems kommende pantfabrik i Fredericia. Her vil der dagligt skulle sorteres 2,5-3,5 mio. flasker og dåser, som kommer ind gennem pantsystemet vest for Storebælt

Når den nye pantfabrik i Fredericia står klar i slutningen af 2025, vil den have et sorteringsanlæg fra den hollandske virksomhed Bollegraaf Group. Anlægget skal sikre den høje kvalitet i sorteringen, som er nødvendig for drikkevareemballager.

Hver dag skal mellem 2,5 og 3,5 millioner flasker og dåser sorteres i anlægget. Først skal dåser af aluminium og flasker af plastik adskilles, og derefter kan materialerne sendes til genanvendelse.

Bollegraaf Group er en af verdens førende leverandører af anlæg til affaldssortering og genanvendelse. De har stor erfaring med sorteringsanlæg til denne branche, og Dansk Retursystems administrerende direktør, Lars Krejberg Petersen, er glad for samarbejdet:

“Med Bollegraaf Group får vi en af verdens førende leverandører af anlæg til affaldssortering og genanvendelse om bord i vores projekt. De har stor erfaring med sorteringsanlæg til vores branche, og jeg ser frem til samarbejdet med dem om at sikre den høje kvalitet i sorteringen på vores nye fabrik,” siger Lars Krejberg Petersen.

Den nye pantfabrik i Fredericia samler Dansk Retursystems aktiviteter i Vestdanmark og flytter fra to adresser i Løsning til én i Fredericia. Fabrikken er moderne og højteknologisk og har mulighed for udvidelse i fremtiden. Derudover bidrager fabrikken til Dansk Retursystems mål om CO2-neutralitet i 2030, da der er god adgang til jernbanen, som bruges til transport af materialerne til genanvendelse.

Om Bollegraaf Group:

Bollegraaf Group er en globalt førende ekspert inden for affaldssortering og genanvendelse. De er kendt for den høje kvalitet af deres udstyr, som er robust, nemt at vedligeholde og har en god separationsevne. Bollegraaf investerer løbende i innovation og tilbyder moderne genbrugsløsninger til alle typer affaldsstrømme. Deres vision er at skabe en verden uden affald, hvor alle ressourcer genbruges.

Om Dansk Retursystem:

Hver dag pantes 5,4 millioner flasker og dåser i Danmark. Dansk Retursystem sørger for, at de pantede flasker og dåser bliver genanvendt til nye drikke- og fødevareemballager. Dette sparer på jordens ressourcer og reducerer CO2-udledningen med 223.000 tons årligt. Det danske pantsystem er et af de mest effektive i verden og drives non-profit.