Kort Nyt

Den Kreative Skole og Fredericia Byorkester fejrer skolens 50 års jubilæum med stor koncert

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Lørdag den 4. maj kl. 16.00 inviterer Den Kreative Skole og Fredericia Byorkester til en stor jubilæumskoncert i Eksercerhuset på Bülows kaserne.

Koncerten markerer Den Kreative Skoles 50 års jubilæum og byder på et festligt program. Udover orkesteret medvirker elever fra skolen, 6. juligarden og lokale kor til lejligheden samlet i “Frihedskoret”. Oplæser er Fredericias tidligere borgmester Uffe Steiner Jensen.

– Fredericia Byorkester har gennem årene haft et forbilledligt samarbejde med Den Kreative Skole, og har til stadighed et stort antal af skolens talentelever, som en aktiv og højt skattet del af orkesteret, siger formand for Fredericia Byorkester, Anders Nørregård, og fortsætter:

– Det giver eleverne mulighed for at udvikle deres musikalske evner i et symfoniorkester, og er med til at “forny” og udvikle orkesteret. Det er derfor helt naturligt, at orkesteret medvirker ved jubilæet. Det bliver en festlig og farverig eftermiddag.

175 år for udfaldet fra Fredericia og Den Danske Grundlov
2024 markerer også 175 året for udfaldet fra Fredericia i treårskrigen og 175 året for Den Danske Grundlov. Dette markerer orkesteret ved at spille en optakt til kantaten med Carl Nielsens “Symfoniske Rhapsodi”, Niels W. Gades “Efterklange af Ossian” og Johann Svendsens “Fest-Polonaise”.

Kantaten “En hyldest til friheden” blev skrevet i år 2000 i forbindelse med Fredericias 350-års byjubilæum. Værket tager udgangspunkt i byens historie og beskriver i fem satser markante hændelser fra grundlæggelsen til det nye årtusinde. Musikken er komponeret af Peter Fieve og teksten er skrevet af Georg Metz.

Hele programmet kan ses her:

Programmet for ‘En hyldest til friheden’ koncerten, lørdag den 4. maj 2024.