Læserdebat

8. marts er en vigtig dag

Læserdebat af: Allan Søgaard-Andersen, EU-kandidat for SF, Fredericia

Kvindernes internationale kampdag er lige om hjørnet. Det er en vigtig dag, for der er stadig kampe, der skal kæmpes ift. kvinders rettigheder.

Rundt omkring i verden ser vi kvinders ret til fri abort blive udfordret af regressive kræfter fra den religiøse yderste højrefløj. I USA vil en genkomst af Donald Trump have en direkte negativ indvirkning på retten til fri abort, da han har brug for den ekstreme kristne højrefløj, hvis han skal sikre et genvalg til Det Hvide Hus.

Et lyspunkt er Frankrig
Allan Søgaard-Andersen
EU-kandidat for SF,

Et lyspunkt er Frankrig. I Frankrig har parlamentet netop vedtaget at abort er en forfatningsret for kvinder. Dette betyder, at selvom der kommer nye regeringer i Frankrig, så står retten til fri abort fast, da retten bliver indskrevet i forfatningen.

Det glæder mig at progressive kræfter lykkedes med forbedringer for kvinder, således det er kvinderne, som bestemmer over deres egen krop og ikke fundamentalistiske højrefløjspolitikere som i nogle delstater I USA.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv