DanmarkC TV

Home Læserdebat Enhedslisten er afdæmpet
Enhedslisten er afdæmpet

Enhedslisten er afdæmpet

Imens Regeringen og de øvrige støttepartier ikke kan få hænderne ned, så er Enhedslisten mere afdæmpet i sin jubel over forliget omkring minimumsnormeringer. 

Mens det er fantastisk at penge fremrykkes, er der en dårlig nyhed omkring selve definitionen. Og det har fået Pernille Skipper til at gå i pressen og kalde det for ‘fup, at kalde det vedtagne for minimumsnormeringer’.

Det viser sig desværre, at det regeringen er endt med at definere som minimumsnormeringer, er at der er max 3 børn pr voksen i vuggestuer og max 6 børn pr voksen i børnehaver – i gennemsnit i hver kommune. 

Det er det niveau vi har kørt med i Fredericia de sidste par år.

Ja! Det har været en kæmpe sejr at nå dertil! Og ja! Det var et kæmpe løft sammenlignet med for bare 5-6 år siden. 

Men her i Fredericia er samtlige partier i byrådet jo faktisk nået til den erkendelse, at det ikke er nok. Det går ikke at nøjes med et kommunalt gennemsnit. 

Derfor fandt vi i fællesskab penge til en af Enhedslistens mærkesager: Minimumsnormeringer på institutionsniveau. 

Så det har vi fra 1. januar 2021!

Vi er dog ikke i mål (i Enhedslistens øjne) før vi stopper med at kigge på det, som et gennemsnit i løbet af dagen – men i hver eneste time af institutionernes åbningstid. Vi skal ikke have voksne der er alene med store grupper børn – heller ikke i ydertimerne.

Det er godt at pengene til de såkaldte minimumsnormeringer bliver fremrykket – så vil flere kommuner også hurtigere indse, at der skal mere til – og så kan vi komme i gang med kampen for reelle minimumsnormeringer!

Cecilie Roed Schultz

Enhedslisten