FREDERICIA

380 elever fra Fredericia Kommune dyster om trofæet i Naturfagsmaraton

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

380 elever fra 5. klassetrin i Fredericia Kommune deltager i Naturfagsmaraton den 18. april 2024

De har udviklet, testet og forberedt sig siden efteråret. Den 18. april 2024 mødes ca. 380 elever fra 5. klassetrin i Fredericia Kommune til årets Naturfagsmaraton i Fredericia Idrætscenter.

Her får eleverne endelig lov til at demonstrere deres løsninger på seks forskellige opgaver. Blandt andet har de bygget en robot-arm til rummet og lavet en opfindelse, der kan styre lyd i en bestemt retning, det oplyser Naturvidenskabernes hus i en pressemeddelelse.

– Med Naturfagsmaraton viser vi eleverne, at naturvidenskab og teknologi er sjovt og spændende. Gennem årets opgaver kan de bruge deres opfindsomhed og kreativitet på mange forskellige måder, når de skal arbejde eksperimenterende og undersøgende med autentiske problemstillinger. Vi håber på at styrke elevernes interesse for naturvidenskab og teknologi, og måske også om nogle år lysten til at uddanne sig i den retning, siger Direktør i Naturvidenskabernes Hus, Maiken Lykke Lolck

Opgaverne er udviklet i samarbejde med virksomheder og giver eleverne mulighed for at arbejde med virkelige problemstillinger. I år har PPG og TDC NET været med til at udvikle to opgaver, hvor eleverne skal fremstille deres egen maling, bygge et transportbånd og undersøge deres skolekammeraters internetvaner.

En 20-årig tradition for at styrke elevernes interesse for naturfag

Naturfagsmaraton er en 20-års jubilæumsbegivenhed og støttes af Novo Nordisk Fonden, Grundfos og LEO Fondet. Mere end 23.000 skoleelever i 50 kommuner deltager på landsplan.

– Naturfagsmaraton er blevet en tradition for mange skoler, og det er noget, lærerne ser frem til. Det samler naturfagslærerne på tværs af skoler, skaber synlighed på skolen og i kommunen, og giver dem inspiration og nye idéer til undervisningen. Samtidig er Naturfagsmaraton en fest for fællesskabet og styrker elevernes sammenhold i klassen, deres faglige nysgerrighed og interessen for naturvidenskab og teknologi, lyder det fra Maiken Lykke Lolck.

De deltagende skoler er:

  • Erritsø Fællesskole, Afd. Højmosen
  • Erritsø Fællesskole, Krogagervej
  • Fjordbakkeskolen, Afd. Taulov
  • Fjordbakkeskolen, Afd. Skærbæk
  • Kirstinebjergskolen, Bøgeskovvej
  • Kirstinebjergskolen, Høgevej
  • Ullerup Bæk Skolen, Skjoldborgsvej
  • Ullerup Bæk Skolen, Skolesvinget