Home LOKALSPORT 2. GRAD AF SORT BÆLTE I LOKAL KAMPSPORTSKLUB
2. GRAD AF SORT BÆLTE I LOKAL KAMPSPORTSKLUB

2. GRAD AF SORT BÆLTE I LOKAL KAMPSPORTSKLUB

0

Jørgen er den første i Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub med 2. grad af sort bælte i judo

Tre lokale judokaer blev gradueret i weekenden. Det blev til to nye sorte bælter i judo og et sort bælte af 2. grad i judo

 

Efter et halvt års træning kunne tre judokaer fra Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub lørdag fejre, at de havde bestået deres graduering ved den nationale graduering i judo, der foregik i Odense. 

For 43-årige Jørgen Tonnesen var der ekstra meget at fejre, for han blev den første i Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub, der opnåede 2. grad af sort bælte i judo. 

-Det er da lidt sjovt at være den første, så det er jeg da stolt af, siger Jørgen Tonnesen, der har været medlem af klubben i Fredericia siden han var 11 år gammel. Faktisk var det lidt en tilfældighed, at han blev judoka, for han kom kun i gang med sporten, fordi nogle kammerater gik til judo og lokkede ham med. Og så blev han bare hængende – også da kammeraterne stoppede.  

— Jeg tror, jeg er blevet ved, fordi judo er så alsidigt. Du kan blive ved at udvikle dig, og du kan udvikle dig på så mange måder. Du kan gå kampvejen og tage ud og kæmpe meget, eller du kan gå efter høje gradueringer og forfine din teknik, siger Jørgen Tonnesen, der to gange hver uge underviser på klubbens ungdomshold i judo. 

Har ambitioner om mere

Jørgen Tonnesen har haft 1. grad af sort bælte i judo i 7 år, og for overhovedet at få lov at gå op til de højeste grader, skal man ikke bare øve sig i pensum og den rigtige teknik, men også samle kamppoint ved at være ude og kæmpe – og vinde ved turneringer. 

Selvom Jørgen Tonnesen nu klart har højeste grad i judo i Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub, så stopper det ikke her, selvom der går mindst tre år, før han må gå op til 3. grad af sort bælte. Jeg går ind for udvikling  – ikke afvikling, så jeg fortsætter, siger Jørgen Tonnesen, der har trænet intensivt det sidste halve år for at kunne klare gradueringen i lørdags. Når man skal op til de høje bæltegrader i judo er man oppe i fuldt pensum og kan dermed blive bedt om at vise alt, hvad man nogensinde har lært.

Sorte bælter vigtige for klubben

Jørgen Tonnesen har måtte tage weekenderne i brug for at træne, og de sidste 14 dage har han trænet en time hver eneste dag for at finpudse al teknik og teori. Det har han heldigvis ikke gjort alene, for han havde følgeskab af to andre judokaer fra Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub ved gradueringen, og både Lasse Hildingberg og Sebastian Juhl fik  sort bælte af 1. grad i judo med hjem til Fredericia. Noget der også hyldes af klubbens medlemmer. 

-Det er rart at være flere afsted og have et sammenhold omkring det, også når man skal træne op til gradueringen, hvor man skal kunne det hele til perfektion, fortæller Jørgen Tonnesen.

Formanden for Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub, Lasse Weimar er da også stolt af de tre judokaer. 

-Det er en kæmpe bedrift af Jørgen, at han som den første i klubbens historie opnår 2. dan i judo, men det er flot af alle tre judokaer, og det er vigtigt for resten af klubben, for det tekniske niveau i hele klubben bliver højere, og det tiltrækker jo også flere medlemmer, siger Lasse Weimar, der i weekenden var på Bjert Lejr med 20 børn og unge fra klubben. 

-De jublede allesammen da jeg fortalte om de flotte gradueringer, så det betyder også noget for dem, siger Lasse Weimar. 

Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub er ikke bare en af de ældste klubber i Danmark. Med 211 medlemmer er klubben også den tredjestørste klub i Danmark, og efter denne weekend har man nu otte meldemmer med sort bælte i judo.