DanmarkC TV

Home FREDERICIA 19-ÅRIG FREDERICIANER DØMT FOR INDBRUD OG VÅBENBESIDDELSE
19-ÅRIG FREDERICIANER DØMT FOR INDBRUD OG VÅBENBESIDDELSE

19-ÅRIG FREDERICIANER DØMT FOR INDBRUD OG VÅBENBESIDDELSE

0

19-årig idømt fængselsstraf for indbrud og våbenbesiddelse

En 19-årig mand fra Fredericia er ved Retten i Horsens den 23. oktober idømt otte måneders fængsel for indbrud og våbenbesiddelse. Manden var blandt andet tiltalt for fem indbrud, fem overtrædelser af våbenbekendtgørelsen og knivloven, forsøg på vold mod en dørmand samt tyveri af en bil.

Den 11. maj i år skrev Sydøstjyllands Politi i en nyhed, at en 24-årig mand fra Fredericia var blevet dømt for indbrud i Ullerup Bæk Skolen, Kirstinebjergskolen og Frederiksodde Skole begået mellem den 8. og 9. januar i år. Retten i Horsens dømte i går den 19-årige skyldig i at være medgerningsmand til tyverierne, hvor der blev stjålet i alt 29 computere og 36 iPads til en værdi af ca. 200.000 kr.

”Den 19-årige mand har indtil mødet i retten nægtet sig skyldig i størstedelen af de 25 strafbare forhold, som han var tiltalt for. Under retsmødet gik han dog til bekendelse, og erkendte at være gerningsmand i 21 af forholdene, herunder de tre indbrud på skolerne i Fredericia. Han og den 24-årige var brudt ind på skolerne ved at smadre ruder med en hammer, og ved et af indbruddene havde han da også efterladt en hammer med sit DNA på,” forklarer Tobias Engby, der er anklagerfuldmægtig ved Sydøstjyllands Politi.

Det var ikke kun de tre indbrud, manden havde på samvittigheden. I retten blev han også dømt skyldig i indbrud i et Apotek og en Café, besiddelse af knojern og knive, samt den 2. september i år ved restaurationen Generalen i Fredericia at have forsøgt at slå en dørmand.

En enig domsmandsret idømte manden 8 måneders fængsel. Manden skal derudover betale sagens omkostninger.

Manden modtog efterfølgende dommen.