Home FREDERICIA Fredericia hylder arkitekturen
Fredericia hylder arkitekturen

Fredericia hylder arkitekturen

1

luftfoto_voldenTorsdag den 1. oktober fejrer Fredericia Arkitekturens Dag 2015 ved at stille skarpt på byens historie, nutid og fremtid med udgangspunkt i tre store byudviklingsprojekter

En byvandring tager deltagerne med forbi de nye byrumsmøbler og grønne byhaver, der bl.a. skal bidrage til en mere levende bymidte.

Vi kommer forbi flere af de bygninger, der med støtte fra Bevaringsfonden for Fæstningsbyen Fredericia, er blevet nænsomt istandsat med blik for historien og den oprindelige arkitektur. Arrangementet slutter med et besøg i FredericiaC – den nye kanalbydel ved den gamle havn, der skal danne ramme om Fredericias fremtid

byvandring_sctknuds (1)Program for Arkitekturens Dag 2015:

17.00: Vi mødes på Rådhuspladsen. Chef for Strategisk Planlægning i Fredericia Kommune Karin Niemann-Christensen byder velkommen og introducerer tre byudviklingsprojekter:

  • Gang i Byen
  • Bevaringsfonden for Fæstningsbyen Fredericia
  • Kanalbyen – Fredericia

17.10: Rådhuspladsen. Arkitekt i Fredericia Kommune Helle Neigaard fortæller om solbænken – en del af ’Gang i byen’.          

17.15: Vendersgade. Arkitekt Helle Neigaard fortæller om plantekassebænkene – en del af ’Gang i byen’.

17.20: Vendersgade – Danmarksgade. Arkitekt i Fredericia Kommune Louise Thaysen Raun fortæller om Vendersgade 11 og 17-19, arkitekt i Fredericia Kommune Irene Jensen fortæller om Vendersgade 12 og Danmarksgade 8

17.30: Riddergade/Danmarksgade (Ridderborg). Arkitekt Louise Thaysen Raun fortæller om Ridderborg, der bl.a. har fået sit spir tilbage med støtte fra Bevaringsfonden.

17.40: Riddergade (Fitness World). Ejeren af bygningen Christian Jensen fortæller om ombygningen af den tidligere fabriksbygning med støtte fra Bevaringsfonden, og vi kigger indenfor.

18.00: Gothersgade. Byggesagsbehandler i Fredericia Kommune Henrik Larsen fortæller om ombygningen af den gamle Føtex-bygning og den nye facade mod gågaden.

18.05:Sjællandsgade/Gothersgade (Ryesborg). Arkitekt Irene Jensen fortæller om den flotte hjørne-ejendom, tegnet af den fredericianske arkitekt Jesper Jespersen, der har fået støtte fra Bevaringsfonden.

18.10: Gothersgade (Knudsborg og Sct. Knuds Skole). Arkitekterne Louise Thaysen Raun og Irene Jensen fortæller om facaderenoveringen af Knudsborg og Sct. Knuds Skole med støtte fra Bevaringsfonden.

18.15: J. B. Nielsens Plads. Arkitekt Helle Neigaard fortæller om de grønne byhaver på J.B. Nielsens Plads, som børn og unge i Fredericia her ned til at dyrke som en del af ’Gang i byen’ projektet

18.20: FredericiaC. Chefkonsulent i FredericiaC Henning Bøgh fortæller om det nye byudviklingsprojekt Oldenborghaven, et rekreativt og grønt byrum, der samtidig skal være med til at klimasikre Fredericia bymidte.

byrumsmøbler18.30: Chef for Strategisk Planlægning Karin Niemann-Christensen takker af. Herefter er der mulighed for at tage en tur i Oldenborghaven på egen hånd.

Tid og sted: Arkitekturens Dag 2015 i Fredericia afholdes torsdag den 1. oktober med start kl. 17.00. Vi mødes på Rådhuspladsen, Gothersgade 20, 7000 Fredericia. Tilmelding ikke nødvendig.