Home FREDERICIA We serve — Vi hjælper.
We serve — Vi hjælper.

We serve — Vi hjælper.

0

Selvom coronaen også har ramt Lions og ikke mindst Lions Julelotteriet, hvorfra vi ellers har fået penge til vores hjælp til værdigt trængende, har vi alligevel været istand til at hjælpe i forskellige sammenhænge.

Vi støtter Kirkens Korshærs Varmestue i Fredericia, under udsatte ugen:Kirken tager ansvar,  i forbindelse med et foredrag af Thomas Bjerg Mikkelsen i Trinitatis Kirke under overskriften “Alle vil jo bare elskes” hvor han fortalte om et venskab og hans oplevelser med livstidsfangen Lars Irgens Petersen. En aften med indsigt i en rå, kriminelle miljøer og tanker om skam, skyld, tilgivelse empati og fremmedgørelse.

Vi har også i år støttet Fredericias Provstis Familieferie for trængte familier på Houens Odde som skal afholdes her i sommer, et arrangement vi har støttet 5 gange, denne gang med kr. 5000,- .Sommerlejren arrangeres og ledes af en styregruppe fra Lyng,Taulov,Hannerup og Erritsø sogne. Egenbetaling kr. 500 pr. familie.

Det er hele familien man inviterer i alt ca. 50 personer og omkring 10-12 familier der er med. Projektet er primært båret af frivillige kræfter fra sognene. De 4 dag man holder ferie, er fyldt af leg, samvær fællesskab, musik, salmesang, og oplevelser i form af sejltur, krabbefiskeri, badning, afslapning for både børn og voksne, der er også slikbod og tid til fordybelse i kreative værksteder og gode samtaler og lege, samt underholdning. Desuden bliver der spist is og der er lejrbål om aftenen.

Det er en stor glæde for udvalget at lave arrangementet hvert år, og man føler stor tilfredshed ved at lave arrangementet som uden tvivl kommer trængende til hjælp.

Det er i år lykkedes os, at få en ung mand, her fra byen, med på den årlige Osted sommerlejr på Osted Fri- og Efterskole som strækker sig over 9 dage. Osted sommerlejr er en sommerlejr for unge mennesker med fysisk handicap. Det er Lions Club Danmark der står for arrangementet, hvor der hvert år deltaget ca. 30 personer.

Formålet med sommerlejren er at give de unge en oplevelse sammen med ligestillede. Det er erfaringen gennem mange år, at deltagelse virkelig har givet de unge mennesker værdier med hjem, både i form af personlig udvikling og i form af nye bekendtskaber og oplevelser.

Der er arrangementer i hele perioden, bl.a. har man deltaget i Grøn Koncert, været i Zoo i København og en tur rundt i hovedstaden, besøg i Kongehal i Lejre, besøg på Rockmuseet Ragnarock i Roskilde og mange andre ting herunder underholdning og aktiviteter på selve lejren.

Vi har i Lions i Fredericia i mange år støttet lejren, men det er første gang vi her fra Fredericia har haft en deltager med oplyser præsident Peter Østergaard Christensen.

Som desuden oplyser at man fra Lions i Fredericia betaler det samlede deltagergebyr og transporten til og fra lejren.