VEJLE

Visens Skib lægger til kaj i Vejle for 5. gang

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

En ting er sikkert, når Visens Skib lægger til kaj og går fra borde i Vejle: det bliver ikke en kedelig aften. Hvad der sker undervejs i løbet af den gratis visekoncert er umuligt at forudsige. Den optrædende besætning kan bare noget ganske særligt, når de hæmningsløst indgår i svingende modspil og samspil med hinanden og ikke mindst med publikum. Slaget for den danske sangskat slås ved Vejle Inderhavn torsdag d. 10. juli kl. 20. Gratis entré.


Aldrig er forholdene ens eller forudsigelige, når Visens Skib lægger til i en ny havn. Men hver aften tager den musikalske besætning med sang, spil og improviserede narrestreger kampen op med trafik- og havnestøj. Visens Skibs koncerter har til formål at fremme kærligheden til og brugen af den fælles danske og folkelige vise- og sangskat, og det, kan man vel egentlig godt sige, er lykkes for dem. Skuden blev sat i havet i år 2000 og siden har man løbende udvidet turneen med flere havne og publikumsinteressen stiger år for år, hvilket initiativtager og kaptajn på Visens Skib Niels Skouby glæder sig over:

– De eneste, som besætningen synes, er sejere end os selv, er vores fantastiske publikum, som blot trækker kraverne op om ørerne, slår paraplyerne op og nægter at gå hjem, så længe vi har en tone i livet, siger kaptajnen.

Det er 5. gang Visens Skib lægger til i Vejle.

Ingen illusion om stor kunst

Det er ikke kun de poetiske kvaliteter, publikum kommer for, når Visens Skib lægger til, det er kaptajnen Niels Skoubys klare opfattelse:

– Publikum vil meget gerne være mere med og ikke bare være passive tilskuere, de kommer for den samlede oplevelse. Vi har ingen illusion om, at vi formidler stor kunst, det eneste ganske særlige, Visens Skib kan, er at skabe en meget stærk fælles oplevelse ud af ingenting i et helt uformelt og ikke kontrollerbart ingenmandsland på en åben og ubeskyttet kaj. Ved nærmere eftertanke er det måske heller ikke så lidt, slutter Niels Skouby.

Fakta:

Visens Skib indtager de indre danske farvande med 28 gratis koncerter i løbet af sommeren.

Koncerten i Vejle torsdag den 10. juli starter kl. 20, men teltet ved rundkørslen for enden af Havnegade er allerede åbent fra kl. 17, hvor Ryans Fisk også sælger mad og drikke. Vejle Kommune sætter borde og stole op i teltet, der afhængig af vejret vil være mere eller mindre åbent.

Efter koncerten i Vejle forsætter båden med dens besætning videre til Brejning Havn, hvor der er koncert 11. juli.