Uddannelse

Virksomheder kæmper for at få fat i nyuddannede maskinmestre

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Maskinmesterskolen samler alle studerende og 26 virksomheder i et stort karriere- og praktiktræf i Elbohallen den 21. februar 2024 fra kl. 13

Rektor Jens Færgemand kan generelt glæde sig over, at virksomhederne kæmper med hinanden for at få fat i studerende fra Fredericia Maskinmesterskole, når de afslutter deres uddannelse.

Men også de studerende skal finde den helt rigtige virksomhed. Derfor samles studerende fra Maskinmesterskolens lokationer i Fredericia, Esbjerg og Sønderborg.

Fredericia Maskinmesterskole (FMS i daglig tale) åbner dørene til en dag med netværk mellem studerende og virksomheder. Træffet giver en betydningsfuld mulighed for de studerende til at fordybe sig i praktik- og karrieremuligheder inden for maskinmesterfaget.

Virksomhederne
På virksomhedslisten findes en god blanding af små og store virksomheder, der repræsenterer forskellige brancher, hvilket giver FMS’ studerende en god mulighed for at få skabt en kontakt til virksomheder, der ligger indenfor det felt, de ønsker at arbejde i. For virksomhederne giver træffet muligheden for at brande dem selv overfor potentielle nye medarbejdere, og de kan rekruttere praktikanter og skabe fremtidige samarbejder med de studerende.

Ledighed på 0,8 procent
“Efterspørgslen efter maskinmestre er stor. Det ses på det lave ledighedstal blandt maskinmestrene, som i øjeblikket ligger på 0,8 procent ifølge Maskinmestrenes Forening. Med maskinmestrenes kompetencer inden for drift og vedligehold af tekniske anlæg og deres stærke tekniske viden, kan de besætte en bred vifte af jobs inden for bl.a. industri, rådgivning, offshore og energiforsyning,” fortæller Jens Færgemand.

Rektor Jens Færgemand Mikkelsen, Fredericia Maskinmesterskole. Privatfoto.

Karriere- og praktiktræffet hvert år
En måde at fange maskinmestrene mens de stadig er i gang med uddannelsen, er gennem maskinmesterskolens karriere- og praktiktræf. Med et skift til en større lokation, Elbohallen, har FMS muliggjort en større deltagelse og mere interaktion mellem studerende og virksomheder.

“Det er en unik mulighed for vores studerende at få indsigt i branchen og etablere vigtige forbindelser til deres fremtidige karrierer.” fortæller Jens Færgemand, skolens rektor.

Karriere- og praktiktræffet afholdes hvert år af FMS som et tilbud til de studerende for at give dem mulighed for at netværke og skabe en tilknytning til erhvervslivet. 

Fakta om FMS
Fredericia Maskinmesterskole har campusser i Fredericia, Esbjerg og Sønderborg, hvor der uddannes maskinmestre og automationsteknologer. I Fredericia hører Videncenter for Drift og Vedligehold også til, der udbyder en række kurser og diplomuddannelserne i Vedligehold og Power-to-X.

Fredericia Maskinmesterskole er akkrediteret og kvalitetsgodkendt. Denne akkreditering bekræfter skolens engagement i at levere en høj standard af uddannelse og sikre, at de studerende får den nødvendige viden, til at være i front inden for deres fagområde