FREDERICIA

Vil du gøre påsken til naturtid?

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Påsken er flere feriedage i sammenhæng, og hvad pokker skal vi så give os til?

DanmarkC TV har tidligere skrevet om de spændende tilbud der er hos Visit Fredericia, men her kommer nogle flere, hvor naturen er i fokus.

Vandreture

Fredericia Vold
Det ser voldsomt ud, med den overskrift. Men der tænkes ikke nødvendigvis på en 100 km lang tur. Langt kan det nu nemt blive: Hvis der er kræfter til det, kan turen ad det samlede stisystem blive på 18 km. Men mindre kan sikkert også gøre det.
Trelde Næs
Her forenes skov og hav med et rigt dyreliv. En god tur giver næsten sig selv ved at følge ruten ad den brede vej. Så giver det næsten sig selv.
Naturen har mange skønne luner, og på ruten oplever du strandeng, skov og ikke mindst de spændende klinter ud mod Lillebælt.
Bussen kører næsten helt ud på næsset, og der er tilmed en stor P-plads helt uden gebyrer.
Hannerup Skov
Er et rigtig stort skovområde i et kuperet terræn, der virkelig kan sætte lungerne på overarbejde. Det er også en skov med historie. Der er mindesmærke og andre markeringer at gå på jagt efter.
Måske er det bakkerne, der lokker motionsivrige til med deres mountainbikes. Ruterne de følger er til at få øje på – og vi skal jo alle være derude i skoven.
Østerstrand
Fredericia er unik på mange måder, og den eneste danske by, hvor det kun tager nogle minutter at flytte sig fra rådhuspladsen til en skøn strand. Der er en asfalteret sti til gående, cyklister og andet godtfolk. Hvem kan være mere lykkelig end at gå en tur ved strand og “hav” uden af få sand i skoene?
Østerstrand, neden for Kulturkasernen, byder også på motionsredskaber, og en cirkelbro, så det er muligt at gå en tur rundt på Lillebælt. Og mon ikke den lækre is-kiosk har åben i påsken?
Flere muligheder?
Kik på kortet i din telefon eller computer. Er der ikke et par uopdagede områder, hvor du trænger til at tage på ekspedition?

Shelter ved Strandparken i Skærbæk.
Foto: Fredericia Kommune.

Overnatning i naturen
Det er ikke ret varmt om natten endnu, så det er måske en dødfødt idé?
I Fredericia kan du blandt andet få adgang til et shelter på Trelde Næs, i Madsbyparken og Skærbæk. Der er også en flot campingplads på Trelde Næs, og så kan et telt være en god løsning.
Husk: Tænk over påklædning, sovepose og evt. liggeunderlag før der er afgang. En kold nat kan ødelægge alt for meget – så hellere vente til senere på året hvor det er lunere om natten.

Forårstegn
Skal mindre børn med ud i naturen, skal det måske ikke være den længste tur. Det hjælper nok ikke meget at lede efter påskeæg (med mindre du har planlagt det i forvejen), men lad endelig børn lede efter forårstegn. Der er helt sikkert flere end vintergækker, krokus og påskeliljer, som de fleste allerede nu har set.
Spirer på vej op ad jorden og grene der er ved at få knopper. Måske finder dit barn mere end du selv lægger mærke til. Giv jer tid til at gå på ekspedition – og blive beskidte.

Kan du stadig lege – i naturen?
Gemmeleg i naturen er altid spændende. Ellers er det en god idé, at gå forbi biblioteket og låne en bog om lege. Prøv nogle lege ingen af jer kender – så er der rig mulighed for at grine, når I ikke kan finde ud af reglerne.

Mindre kan også gøre det, når medbragt mad indtage i skoven.

Gør påskefrokosten til noget særligt – hold den ude i naturen
Mange holder en påskefrokost hjemme. Det er så nemt, og alt hvad der skal bruges, er inden for rækkevide. Men hvorfor ikke gøre det på en ny måde, og opleve at solen allerede varmer?
Hvis du ikke selv har bord og stole der kan tages med, er den største forberedelse at finde et bord- og bænkesæt, som Fredericia Kommune har placeret mange steder.
En dug og et par tæpper så har du alt – undtagen maden. Det forbløffende er, at mens alle forventer en solid dansk påskefrokost i privaten, bliver alle yderst tilfredse med en meget enklere (og måske billigere) frokost i det fri.
Skaden er også til at overse, hvis et glas saftevand vælter!

Madsby Legepark
er et sikkert familie hit! Husk at bestille tid i spisehusene!
På toppen af legeparken finder du en del af naturens dyr, der er flyttet ind. Nogle vil sandelig også gerne klappes, og det er en fornøjelse for små som store.

Madsby Legepark. Arkivfoto.