Kultur

VIDEO : BAGENDE VARME SOMMERDAGE – MEN IS SALGET STYRT DYKKER EFTER BROLUKNING

Sommervejret har et solidt tag i Danmark, og det betyder et øget salg af is i iskioskerne – bare ikke på den fynske side af den gamle Lillebæltsbro

Det var som om at nogen slukkede på en kontakt – pludselig mistede vi dagligt mellem 25 og 30% af vores kunder. – Sådan fortalte indehaveren af et af ishusene på den fynske side af den gamle Lillebæltsbro – til DanmarkC TV.

Salget af isvafler i ishusene på den fynske side af den gamle lillebælts bro, er styrtdykket, siden vejdirektoratet spærrede den gamle bro for trafik tidligere på måneden. Vejdirektoratet har spærret den gamle Lillebæltsbro i over 20 uger, for at udbedre skader og lave vedligeholdelse arbejde på den aldrende bro over Lillebælt. Konsekvensen af den lukkede bro, er et styrtende issalg i de tre is-kiosker på den fynske side af den gamle Lillebæltsbro.
Lukningen har medført, at mange fredericianere vælger andre alternativer, til til en gammeldavs isvaffel i de fynske ishuse. Omvejen for at komme frem til ishusene er nemlig mange kilometer ekstra kørsel over den nye Lillebæltsbro og gennem Middelfart, for at nå frem til iskioskerne, og denne løsning vælger et stort antal fredericianere fra.

Omsætningen er derfor dalet med mellem 25 og 30% hos bl.a. Skovgrillen, der er en af de tre iskiosker på den fynske side af den gamle Lillebæltsbro.