Læserdebat

Vi skal have grønne oaser i Fredericias bymidte – ikke parkeringspladser

Læserdebat af : Andreas Tobiassen, Marsvænget 24, 7000 Fredericia, Byrådskandidat for Enhedslisten Fredericia

Hvis man ser på Axel Torv i dets nuværende form, så fungerer det ikke som et brugbart byrum.

Vi har et stort og flot torv, som kan bruges, når der er torvedag eller de få gange, der køres løbehjul og rulleskøjter på det, men til hverdag er det helt øde.

I en så geografisk lille bymidte, som Fredericias, skal vi sørge for at alle vores pladser og torve indbyder til at blive brugt af vores borgere. Derfor er vi i Enhedslisten glade for Inger Nielsens (DF) forslag om at omlægge noget af Axel Torv til en legeplads. Men vi synes til gengæld, at tanken om at gøre halvdelen af pladsen til p-pladser er forrykt.

Axel Torv ligger direkte over for et p-hus og man har også åbnet for parkering i Torvegade. Derudover har man bygget nyt p-hus for enden af Norgesgade. I stedet for parkeringspladser ville det være bedre med en toiletbygning med puslemuligheder og ekstra plads, så den kan bruges af mennesker i kørestol.

Ærligt talt så mangler der nemlig åbne toiletfaciliteter i centrum med ekstra plads, hvis man skulle have brug for det. Der skal stadig være plads til torvedag og til eksempelvis byens store juletræ i december måned, men at lave plads til parkeringsplader, synes vi er en helt forkert tanke.


Vores midtby skal plastres til med grønne oaser og spændende legepladser, så familier har en god grund til at tage en tur ind i byen. Vi skal have flere træer, mere natur og meget mere grønt i vores bymidte, som kan stimulere sanser og kreativitet. Vi skal skabe flere rum, hvor naturen spiller en aktiv rolle i vores tilværelse – det gør vi ikke med flere p-pladser.

Biler tager i forvejen voldsomt meget plads i midtbyerne og derfor må det være på tide, at vi vender udviklingen. Hvis vi skal omdanne et så centralt og vigtigt torv i centrum, så skal det være for at give liv og aktivitet og ikke for noget kedeligt og grimt.


Vi skal ikke have flere grå og triste parkeringspladser, men vi skal derimod have en interessant bymidte med fokus på mennesker og miljø!


Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv