Læserdebat

Vi mener det, når vi siger, at vi vil gøre op med uligheden i sundhed!

Debatindlæg af Suzi Würtz Kjærgaard (SF), Sankelmarkvej 21, 6000 Kolding

Alle partier taler om i Regionsrådet, at de vil gøre op med uligheden i sundhed.

Men er de nu også villige til dette, når det kommer til stykket?

Senest har vi set, at de borgerlige ønsker en privat fødeklinik i Trekantsområdet.

Der skal ikke være tvivl om, at vi i SF også gerne vil give de fødende flere tilbud, men vi ønsker at gøre det i offentlig regi. Vi synes simpelthen, at det er tudetosset, at oprette flere private tilbud, når vi ved, at det minimum koster 20% mere for samfundet – penge, som vi kunne bruge på mere sundhed til gavn for dem, der bl.a. har det sværest. Vi ved også, at de ressourcesvage – selvom jeg faktisk ikke bryder mig om dette ord, er dem som mindst profiterer af private tilbud.

Flere partier ønsker også flere privat praktiserende speciallæger med en argumentation om, at det skal være nært for borgerne. I SF er vi enige om, at hvad der ikke er svært skal være nært, men det skal ske i offentlig regi – igen fordi vi får mere sundhed for pengene. Men også fordi vi ikke ønsker, at dræne det offentlige sundhedsvæsen for personale.

Konkret forestiller vi os, at man fx kunne få speciallæger fra sygehusene ud i de efterhånden mange sundhedshuse en dag om ugen. Sundhedshuse findes efterhånden i mange af kommunerne, og der planlægges flere.

Så skal vi ikke pakke ideologi væk, og skabe de løsninger, hvor vi får mest sundhed for pengene med mulighed for, at nogle af disse midler kunne gå til at skabe bedre løsninger for de aller svageste og sårbare borgere?

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv