Læserdebat

Vi føres bag lyset af pressen

Læserdebat af: Jens Jørn Pedersen, Sanddalvej 4 – 7000 Fredericia

Når man jævnligt læser nyheder og forsøger at orientere sig i forskellige retninger, så skulle man formode at være velorienteret, men er det nu også rigtigt?

Vi har eksempler fra Golfkrigen i 1991, hvor general Schwarzkopf sørgede for, at pressen blev orienteret som han ville. Mange journalister havde røde ører efter krigen, da de havde ladet sig føre bag lyset og bragt fejlinformationerne videre til læserne.

Nu har vi en situation med to såkaldte krige, der ikke egentlig er krige.

Ukraine – Rusland-skismaet betegnes som en militæroperation, hvorfor det er statsterror.

Konflikten mellem Israel og palæstinenserne er ikke en krig, da krige normalt erklæres mellem suveræne stater, og da Hamas ikke opfattes som en stat, er konflikten mellem Hamas og Israel ikke en krig.

Ved betragtning af Mellemøstenkonflikten er Israel tydeligvis aggressoren og har måske med vilje fremprovokeret Hamas’ uacceptable terrorangreb den 7. oktober. Netanyahu godkendte jf. pressen store beløb fra Qatar til Hamas kort før angrebet ligesom Israel efter forlydender kendte til angrebet. Israels ministre taler nu om, at Gazastriben og Vestbredden skal ryddes og de palæstinensiske beboere opfordres til emigration.

Uden præference for hverken palæstinensere eller israelere tyder hele situationen jf. pressen på en plan udarbejde af den Israelske regering støttet af USA med målsætningen at rydde området, så Israel kan indtage det med støtte fra USA uden modstand fra vestlige regeringer.

Når pressens neutrale analyse af situationen i Mellemøsten mangler, skyldes Vestens opfattelse Israels fejlinformation om de daglige forhold, hvor palæstinensere betragtes om andenrangs mennesker resulterende i lovgivning, der skelner mellem israelere og palæstinensere, så den israelske sikkerhedstjeneste jf. journalister uden dommerkendelse eller retssag kan visitere, arrestere og fængsle palæstinensere meget længe, hvorfor Israel må opfattes som et apartheidstyre, og mange fængslede palæstinensere kan med god grund betragtes som gidsler.

Situationen beskrevet efter bl.a. udsagn fra Martin Krasnik er blevet klar for USA’s unge jøder, der fordømmer Israels ageren.

Pressen svigter grundet islamofobi og jødefili samt manglende vilje til analyse af hele dagligsituationen mellem Israel og Hamas.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv