Home FREDERICIA Vestjyllands Andel satser på unge talenter : Sendes på uddannelse i Fredericia
Vestjyllands Andel satser på unge talenter : Sendes på uddannelse i Fredericia

Vestjyllands Andel satser på unge talenter : Sendes på uddannelse i Fredericia

0

Vestjyllands Andel sender medarbejdere til EUC Lillebælt, for at blive uddannet Procesoperatører

Vestjyllands Andel har ambitioner om at tiltrække unge talenter i fremtiden. Derfor glæder grovvarevirksomheden sig over at igangsætte uddannelsen af et helt kuld af procesoperatører på EUC Lillebælt i Fredericia.

Vestjyllands Andel har travlt – Rigtig travlt! Aldrig har grovvarevirksomheden, der har hovedsæde i Ringkøbing, produceret så meget foder, som tilfældet er i dag.

Udover den kraftigt stigende efterspørgsel betyder øgede krav såsom GMP+ certificering samt råvarernes øgede kompleksitet, at der stilles større og større krav til produktionen, hvorfor der er brug for både medarbejdertilgang og kompetenceløft.

Derfor har selskabet ansat 4 nye medarbejdere som voksenlærlinge til produktionen. Sammen med 3 eksisterende medarbejdere udgør de det første hold i Vestjyllands Andels efterhånden lange historie, der påbegynder uddannelsen som procesoperatør.

– VA er en virksomhed i vækst og med vækstmål – vi ønsker at øge kompetencerne hos medarbejderne, så vi også i fremtiden kan producere og udvikle det kvalitetsfoder, som er VA ́s varemærke. Derfor besluttede vi os for at lave dette hold, der har uddannelsen som et fælles projekt og kan sparre med hinanden under forløbet, fortæller Helle Juel, sekretariats- og HR-chef i Vestjyllands Andel.

Hun forklarer i samme forbindelse, at selskabet også i fremtiden har klare ambitioner om at rekruttere dygtige, unge medarbejdere.

– Der er ingen tvivl om, at VA ønsker at tiltrække unge talenter, hvor det giver mening. Den teknologiske udvikling tager fart, og ”de digitalt indfødte” bliver af afgørende betydning for at sikre, at VA formår at udnytte den nyeste teknologi også i fremtiden. Vi skal tage den nyeste teknologi i anvendelse, når vi er sammen om den praktiske innovation, lyder det fra Helle Juel.

En god mulighed

Èn af de medarbejdere, der skal i gang med uddannelsen som procesoperatør, er 25-årige Morten Tanderup. Efter tre år som ufaglært i Vestjyllands Andel ser han frem til at bygge ovenpå sine kompetencer.

– Det her er en god mulighed, som jeg gerne vil tage imod. Jeg glæder mig til at lære mere om rapportering, egenkontrol, projektstyring og generelt bare til at udvikle mig rent fagligt. Og hvem ved, måske jeg kunne lære nogle af de gamle noget nyt, lyder det med et smil fra Morten Tanderup, der betragter uddannelsen som en win-win- situation for ham og Vestjyllands Andel.

– Det er her, jeg gerne vil være, og ambitionerne er at få mere ansvar i fremtiden. Ved at tilbyde mig det her uddannelsesforløb signalerer VA også, at de gerne vil investere i mig, og det er selvfølgelig rart at vide. De får forhåbentlig en medarbejder, som kan byde ind med endnu flere gode idéer til produktionen fremadrettet.

I Vestjyllands Andel nikker man genkendende til ambitionerne om mere ansvar hos medarbejderne. Ved at igangsætte dette forløb er forhåbningen da også at uddanne en lang række unge procesoperatører, som kan blive en gevinst for virksomheden i de næste mange år.

– Med vækstmål og procesoperatører, der nærmer sig pensionsalderen, ser jeg gode muligheder for at tilbyde de unge mennesker at blive i virksomheden. Målet er endvidere at fastholde de unge mennesker ved at give dem ansvar og mulighed for at udvikle deres individuelle potentiale også fremadrettet, slutter Helle Juel.