LOKALMUSIK

Velstand i orkester: Få en femkrone i koncertentre’

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Padlock Chain punger ud og forsøger at holde på en hemmelighed


Det fredericianske skrammelrockorkester Padlock Chain går i disse dage og pusler med de sidste forberedelser, inden de på lørdag den 9. april inviterer indenfor på Tøjhuset.

“Vi glæder os som fire sømænd, der endelig kan se land efter lang tid på havet. Nu skal den eddermame ha’ en på sinkadusen,” siger forsanger Peter Friis Autzen.
Koncerten er bandets tilbagevenden til deres klassiske koncept, hvor de giver hver publikummer en femmer i entré, og hvor koncerten ikke kun byder på den svedige og humørfyldte rockmusik, bandet er berygtet for at levere.

“Vi har en del gags og gejl med. Og også lidt konkurrencer. Vi har blandt andet en hemmelighed med, som vi har meget svært ved at holde på,” siger guitarist Lars Dreymann.
Padlock Chain har gennem årene oplevet publikummer, der møder op med bandets navn og logo på tshirts, trøjer, malet i ansigtet og meget andet. Nogle gange med bandets officielle merchandise – andre gange med hjemmelavede detaljer.

“Vi har flere gange set folk, der har iklædt sig hængelåse og kæder – som en hilsen til vores navn, der jo betyder Hængelås Kæde,” siger Peter Friis Autzen.

“Det er vildt, at folk gør så meget ud af det. Og denne gang har vi valgt at præmiere det allerbedste Padlock Chain-outfit. Vi har fået specialfremstillet en lækker præmie, som vi glæder os så meget til at afsløre, at vi næsten ikke kan vente. Vinderen bliver den, der på lørdag møder frem i det mest gennemførte Padlock Chain-udstyr. Vi er meget spændte,” siger Peter Friis Autzen.
I forbindelse med koncerten afslører Padlock Chain i øvrigt også det seneste skud på stammen i bandets egne tshirt-designs.

“De nye tshirts, som er lavet i samarbejde med Vestbyens Herretøj, er økologiske. Så også på dén måde har vi kastet os ombord i den grønne omstilling. Vi synes selv, at de er blevet rigtig flotte”, siger trommeslager Christian Mørch.


I tiden op til koncerten byder Padlock Chain indenfor til små kig i øvelokalet. “Det sker på vores facebookside, hvor interesserede – hvis der skulle findes nogen af dem – kan få et kig ind i den vanskelige, krævende, topprofessionelle, omkostningsfulde, kompromisløse, toptunede og omsiggribende management-opgave, det er at stable et millionshow og en kæmpeproduktion som det her på benene,” siger Peter Friis Autzen, mens han forsøger at skjule sit smil.


Padlock Chain har i en del år spillet disse koncerter i januar, hvor de har udløst lang kø og festival-lignende stemning i Tøjhusets forgård. Men nu er datoen flyttet til april, hvor det formentlig er lidt lettere at holde varmen. 
Koncerten lørdag 9. april på Tøjhuset begynder klokken 21. På grund af den negative entrépris er forsalg er ikke muligt. Dørene åbnes klokken 19:30.