Home Vejret Vejret: Lavtryk har kurs mod Syddanmark – kan give op til 30 mm tirsdag og onsdag
Vejret: Lavtryk har kurs mod Syddanmark – kan give op til 30 mm tirsdag og onsdag

Vejret: Lavtryk har kurs mod Syddanmark – kan give op til 30 mm tirsdag og onsdag

0

To særdeles våde døgn venter Syddanmark, når et lavtryk i nat bevæger sig ind i Nordsøen og videre frem til Danmark.

DanmarkC TV, Vejret: Mandag aften er det efterhånden klaret op i det meste af landet, herunder Syddanmark. Men det gælder om nyde aftenstunden, da et for årstiden kraftigt lavtryk har kurs mod Danmark.

Lavtrykket passerer ind igennem Nordsøen tirsdag, og herfra videre ind over Danmark, mens det uddybes en smule.

I forbindelse med lavtryk, skal et stort regnområde passere Syddanmark. Derfor kommer tirsdagen til at gå med en hel del regn og byger, der i perioder kan blive kraftig.

Lavtrykket vil onsdag ligge midt ude i Kattegat, hvor Syddanmark kommer til at stå for skud med en hel del byger, der igen kan blive kraftige. Først sent onsdag vil det efterhånden klare op fra vestfra.

Lokalt op til 30 mm

Prognoserne virker ret enige om selve lavtrykkets bane, men nedbørsmængderne endnu er lidt usikkert. De fleste prognoser har op mellem 20 og 30 mm regn til Syddanmark. Normalt falder der 47,3 mm i maj på landsplan.

Koldt og blæsende

I forbindelse med lavtrykket vil der særligt onsdag blæse en hel del, når lavtrykket kommer til at ligge nordøst for Syddanmark. Der kan vinden i perioder onsdag være op til kuling fra nordvest og vest, og samtidig kan der forekomme vindstød af stormende kuling eller op til stormstyrke, kraftigst ved Vestkysten.

Lavtrykket vil til med også trække kold luft ned over Syddanmark. Både tirsdag og onsdag holder temperaturen sig mellem 5 og 9 grader, mens nattefrosten udebliver.

.

.