Kort Nyt

Vejle: Tiltale rejst i sag fra Svendsgade

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Onsdag den 5. oktober 2022 blev en tragisk hændelse rapporteret, da en 60-årig mand blev fundet blødende på Svendsgade i Vejle omkring kl. 11.00 – manden afgik ved døden kort tid derefter.

Sydøstjyllands Politi igangsatte straks en omfattende efterforskning, der først ledte til anholdelse og sigtelse af tre personer. To af dem, en 39-årig kvinde og en 49-årig mand, blev dog løsladt ved grundlovsforhør, og sigtelserne mod de tre er sidenhen frafaldet, oplyser Sydøstjyllands politi i en pressemeddelelse.

Efter yderligere efterforskning blev to mænd fra Vejle, en 51-årig og en 25-årig, sigtet for manddrab og varetægtsfængslet i sagen. Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi har nu rejst tiltale mod de to mænd, der tiltales for legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter under særdeles skærpende omstændigheder med døden til følge. Den 25-årige er også tiltalt for gentagelsestilfælde.

Retssagen er berammet som en nævningesag ved Retten i Kolding og er planlagt til at finde sted den 9., 14., 18., 25. august og den 14. september 2023. Da sagen nu skal behandles ved retten, har Sydøstjyllands Politi ikke yderligere oplysninger at dele med offentligheden på nuværende tidspunkt.

Specialanklager Christina Bork Hansen vil møde for Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi under retssagen.