VEJLE

Vejle – Årets Iværksætterkommune

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Vejle Kommune fik overrakt prisen som Årets Iværksætterkommune 2014 den 19. november.

Onsdag eftermiddag fik Vejle Kommune overrakt prisen som Årets Iværksætterkommune 2014. Det foregik ved en event i Spinderihallerne i Vejle – et af de meget attraktive iværksættermiljøer i kommunen.

Og Vejle Kommune fik netop prisen bl.a. for et meget stort udbud af iværksættermiljøer med særlige servicetilbud til iværksættere. Vejle Kommune har faktisk et af Danmarks største sammenhængende udviklings- og iværksættermiljøer med ca. 150 iværksættere.

Et af de nyeste er Green Tech Centret med bl.a. et Green Tech Start Up iværksættermiljø, hvor man som iværksætter kan få et skrivebord og blive en del af det internationale miljø i et marked med stor efterspørgsel.

Det var en meget glad og stolt borgmester, der modtog iværksætterprisen.
-Jeg er utrolig stolt af den målrettede indsats, der ydes på alle fronter for at fremme iværksætteri og entreprenørskab i Vejle
Kommune. Og jeg glæder mig over, at en årelang, bevidst politik og målrettet strategi om mere iværksætteri nu er blevet en fast del af kulturen i Vejle.

Borgmesteren er også sikker på, at prisen som Årets Iværksætterkommune vil virke selvforstærkende og tiltrække endnu flere
iværksættere.
– Folk med gode ideer vil naturligt se på Vejle, fordi vi kan hjælpe dem med at realisere deres drømme, lovede borgmesteren.

Mange samarbejdsaftaler 
Vejle Kommune bliver også rost for at have en lang række samarbejdsaftaler med andre aktører på iværksætterområder.

– En sådan 360 graders indsats for iværksætteri forudsætter, at rigtig mange aktører på forskellige niveauer kan finde ud af at arbejde sammen. Og det kan vi i Vejle. Vi har med årene skabt et sammenhængende tilbud, hvor offentlige myndigheder, private rådgivere samt virksomheder og uddannelsesinstitutioner arbejder sammen om at skaffe viden, netværk, kapital og faciliteter til vores iværksættere. Derfor er prisen også hele Vejle Kommunes pris, understregede borgmesteren i sin tale.

Og så bliver Vejle Kommune belønnet for at tænke iværksætterkulturen ind allerede i folkeskolen. Vejle er f.eks. en af de
kommuner, der har flest elever i 6.-7. klasse, som deltager i Edison opfinderkonkurrencen.  Dermed har kommunen styr på den ”fødekæde”, der skal sikre, at de kommende generationer af vejlensere har mindst lige så meget iværksættergejst, som de foregående.

Konkurrencen Årets Iværksætterkommune er udviklet af Dansk Erhvervsfremme – medlemsorganisation for lokale erhvervsfremmeaktører i Danmark. Vejle fik sidst prisen i 2007.