FREDERICIA

VÆR MED TIL FORÅRSRENGØRING I NATUREN

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Frem med gummihandsker og affaldssække! Nu skal naturen have den helt store tur

Traditionen tro inviterer Fredericia Kommune og Danmarks Naturfredningsforening alle til at bruge et par timer på at samle affald og give naturen den helt store forårsrengøring. Sidste år blev Fredericia flere tusinde kilo affald lettere, da omkring 600 mennesker tilbragte en søndag ude i naturen med gummihandsker og affaldssække. I år foregår det den 2. april fra 10 til 12.

”Affaldsindsamlingen plejer at være en hyggelig dag, hvor deltagerne føler, at de har gjort en indsats for renere omgivelser og en smukkere natur. Som altid har vi lovet fint vejr på dagen, og det forventer jeg også kommer til at gælde i år”, siger Karsten Enggaard, som er formand for Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Fredericia.

Vil du være med?
Hvis du vil være med til at samle affald ind, skal du sende en mail eller ringe til Affald & Genbrug i kommunen på Lizzie.Jessen@fredericia.dk eller tlf. 72 10 63 67. Du vil få oplyst en rute og et mødested, hvor du kan hente poser mellem kl. 10-12. Der forskellige mødesteder. De fyldte poser kan du stille langs bestemte veje, hvor kommunen kommer forbi og samler ind.
”Hvert år hører vi fra deltagerne, at dter ligger uforståeligt store mængder af plastik, papir, dåser, flasker, pap osv. Der er kun os selv til at samle det op, så vi har brug for rigtig mange hænder til at hjælpe, og vi er glade for hver eneste indsamler, der melder sig”, siger Karsten Enggaard.

Skraldekunst i Det Grønne Rum
Kan du ikke få nok af skrald, så sætter det Det Grønne Rum i Danmarksgade nr. 13 også fokus på skrald og madspild med skraldekunstworkshop, spændende foredrag og fotokonkurrence i april. Se mere på detgrønnefredericia på Facebook eller kig forbi i åbningstiden, som er onsdag og torsdag kl. 10-17, fredag kl. 10-14 og lørdage i ulige uger kl. 10-13.

Så længe ligger affaldet i naturen:

Appelsin og bananskræller: 2 – 5 uger
Cigaretfilter: 1 – 5 år
Aviser: 3 – 12 måneder
Tyggegummi: 5 år
Sokker og vanter af uld: 1 – 5 år
Malet træ: 13 år
Øl og sodavandsdåser: 10 – 500 år
Plastikposer: 100 – 1000 år
Plastiklåg til 6-pack: 450 år
Glasflasker: 4.000 – 1 million år

Kilde: Institut for Miljøvurdering