FREDERICIA

Uvant lyd fra din telefon onsdag: Årlig test af varslingskanaler inkluderer nu S!RENEN

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Den første onsdag i maj vil der lyde en uvant lyd fra både sirener og telefoner over hele landet

Årsagen er, at Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet tester både de fysiske varslingssirener og det nye telefonvarslingssystem, S!renen, for første gang.

Testen af de fysiske varslingssirener foregår årligt den første onsdag i maj kl. 12, og i år vil testen inkludere S!RENEN for første gang. I forbindelse med testen vil borgere modtage en test-advarsel via S!RENEN, og de fysiske varslingssirener vil blive tændt. Der er ingen grund til at foretage sig noget under testen.

S!renen er et system, der giver mulighed for at sende beredskabsmeddelelser til alle mobiltelefoner i et berørt område. Under testen vil de fleste telefoner afgive en kortvarig lyd, også selvom telefonen er på lydløs, det fortæller Beredsskabstyrelsen i en pressemeddelelse.

Formålet med testen er at sikre, at befolkningen kender til systemet og er tryg ved det. De fysiske varslingssirener testes for at minde folk om, hvordan de lyder, og hvad de betyder.

Test-advarslen vil indeholde følgende besked:

TEST – S!RENEN – TEST Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet tester lige nu S!RENEN, Danmarks nye varslingssystem. I en akut situation fortæller S!RENEN dig, hvad der sker, hvor det sker, og hvad du skal gøre. Dette er en test. Du skal ikke foretage dig noget. Se mere på sirenen_dk

På engelsk vil advarslen lyde:

Right now the Danish Emergency Management Agency and the Danish National Police are testing S!RENEN, Denmark’s new warning system. In case of an emergency, S!RENEN tells you what is going on, where it is, and what you should do. Today is a test. You don’t need to take any action. See more at sirenen_dk/en

Alle med nyere mobiltelefoner vil kunne opleve at modtage en advarsel via S!RENEN under testen. Dette nye system vil gøre det muligt for myndighederne at give hurtige og præcise advarsler i tilfælde af akutte situationer og dermed bidrage til at øge sikkerheden for borgerne. Du kan læse mere om S!RENEN på Beredsskabstyrelsens hjemmeside.