FREDERICIA

UNGT TALENT UDSTILLER

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Årets Talent-pris på Den kreative Skole gik i år til Sophie Dandanell Refsgaard. Sophie er en ung kunstner med et helt særligt talent.

Skærmbillede 2014-10-13 kl. 22.14.35

Hun er 16 år. I seks år har hun været elev på Den kreative Skoles billedkunstlinje i Fredericia, hvor hun i år sammen med tre andre unge er blevet hædret med Årets Talentpris.

Sophie Dandanell Refsgaard fra Taulov er både kreativ og produktiv. God teoretisk baggrund og viden mixes med et eksperimenterende materialevalg.

 

Netop nu er hun ved at udvælge de værker, der skal præsenteres på hendes udstilling i KunstSpiralen, hvor hun får hele galleriets tredje sal at boltre sig på.

Skærmbillede 2014-10-13 kl. 22.14.43-Jeg kan da godt være en smule nervøs for, om jeg kan fylde rummet ud, fortæller hun smilende, netop hjemme på weekend hos familien, far René, mor Karin og bror Jonas efter endnu en uges skolegang på Brøruphus Efterskole ved Skanderborg, hvor hun ikke overraskende fordyber sig i linjefaget kunst.

Fremtidsdrømmene hedder HHX-eksamen, et fjum-reår med rejser og oplevelser og en uddannelse in-den for det kunstneriske – meget gerne i udlandet.