FREDERICIA

UNGE SKAL OGSÅ HAVE EN DIGITAL POSTKASSE

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Her små tre uger før, at det bliver lovpligtigt at have en digital postkasse, mangler lidt over halvdelen af de unge mellem 15 – 24 år i Fredericia at tilmelde sig

Men det er ikke noget nyt. Sådan har det set ud længe. De unge har generelt set været de mindst digitale, når det drejer sig om at tilmelde sig Digital Post. Fredericia Kommune har derfor spurgt de unge selv, hvad der skal til, for at de tilmelder sig digital postkasse. Svaret var klart: Send et brev til vores forældre!

Så det er Fredericia Kommune nu i gang med. I disse dage bliver der sendt breve og vejledninger ud til alle forældrene via folkeskolen og uddannelsesinstitutionerne.

”Det er lovpligtigt at have en digital postkasse fra man er 15 år. Med det i mente, håber vi, at forældrene prikker til deres unge og får dem til at oprette en digital postkasse”, siger digital supporter Mai-Brit Berg.

Vigtige oplysninger

Når de unge er under 18 år, kommer der ikke så meget til dem i den digitale postkasse. Men de kan f.eks. modtage oplysninger fra SKAT, sygehusindkaldelser, lønsedler og feriepengeoplysninger. Når de kommer i gang med en uddannelse, vil de også modtage oplysninger vedr. deres studie, udlandsophold, SU, flyttemeddelelser osv.

”Det er alt sammen noget, som kan have betydning for, om de unge modtager de oplysninger og/eller ydelser, de har brug for”, fortæller Mai-Brit Berg.

Har de ikke oprettet en digital postkasse den 1. november 2014, så bliver der automatisk oprettet en postkasse til en. Så skaden er vel ikke så stor, skulle man tro. Men hvis de ikke har været inde i postkassen og indtastet en mailadresse og/eller et mobilnummer, så får de ikke besked om, at der er kommet post til dem.

”Hverken vi eller de unge tror på, at de automatisk går ind og tjekker, om der skulle være kommet noget til dem. Så det vil være en stor hjælp til dem selv, at de får indtastet de nødvendige oplysninger”, pointerer Mai-Brit Berg.

Vind en klassefest

I forbindelse med overgangen til Digital Post fra den 1. november, har Digitaliseringsstyrelsen udskrevet en konkurrence for elever i 9.-10. klasser og på landets ungdomsuddannelser. Førstepræmien er en klassefest. For at deltage i konkurrencen skal eleverne sende en hilsen til fremtiden med deres tanker om, hvordan vi kommunikerer om 50 år.

Elevernes hilsener bliver en del af en historisk tidskapsel, der kommer med i Post & Tele Museums samling, hvor den vil være med til at fortælle historien om overgangen fra fysisk til digital kommunikation med det offentlige.

Man kan deltage i konkurrencen på www.borger.dk/for-myndigheder/Sider/Digital-hilsen.aspx, men man skal skynde sig, for svaret skal indsendes senest den 23. oktober 2014.