FREDERICIA

Unge mellem 14 og 17 år søges til fritidsjob på Fredericia’s plejehjem

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Fredericia Kommune søger unge der gerne vil hjælpe med det praktiske omkring måltiderne, deltage i aktiviteter og ellers hygge med beboere på hverdage og i weekender

Det er et velfungerende tilbud til unge, der både vil være med til at give beboere på plejehjem ekstra gode oplevelser, og som selv får et udbytte med meningsfulde opgaver. Det de unge skal, er at være et supplement i hverdagen til beboerne.

Opgaverne
“Du deltager i aktiviteter enten med en gruppe af ældre eller med en enkelt borger. Det kan være gåture, oplæsning, kortspil, komme neglelak på og ordne hår. Det kan også være almindelige dagligdags aktiviteter med beboerne som at lægge tøj sammen og holde i hånd, når det måske er lidt svært for en af beboerne.” skriver Fredericia Kommune i et stillingsopslag.

Som det ses spænder opgaverne spænder vidt, og så kan der også tilføjes muligheder for sammen med beboerne at klargøre måltider og sammen med beboerne dække bord. Spisning er altid et vigtigt socialt tidspunkt, og de unge kan være med til at skabe både hygge og liv ved bordet. Og sammen med beboerne hjælpe med at ryde af bordet.

Ikke alene
De unge der ansættes skal arbejder sammen med det professionelle personale, som for eksempel aktivitetsmedarbejdere.

For de fleste vil det være en ny verden de træder ind i, og måske det første fritidsjob, så derfor arrangeres der både introduktion, undervisning i demens, hvordan det er at blive ældre, samt hygiejne.

I hele ansættelsesperioden vil de unge ansatte have en mentor, som altid kan guide dem og tale med dem om deres oplevelser.

Ordnede forhold
Da der er tale om fritidsjob, ligger arbejdstiden uden for skoletid og inden for disse perioder: Fra kl. 15.00 til kl. 19.00 på hverdage, og i weekender fra kl. 11.00 til 19.00.

Et fritidsjob skal naturligvis aflønnes, og lønnen er fastsat efter gældende overenskomst med KL og den faglige organisation for området.

Ansøgning
Skal ske inden 31. januar 2024, og som ved alle ansættelser indhenter Fredericia Kommune referencer, og ansøgere kan blive bedt om en straffeattest. De unge der ansættes starter den 1. marts 2024, oplyser Fredericia Kommune.

Stillingsopslag, og hvordan der skal søges, findes på Fredericia Kommune hjemmeside. Se mere på hjemmesidens øverste linje “Job hos os”.