FREDERICIA

Unge i fritidsjob aflønnes overenskomstmæssigt som en del af budgetaftalen 2024

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Der har været flere indlæg på de sociale medier, hvor der spørges om, hvor lønnen til unge i fritidsjob på plejehjem kom fra

I begyndelsen af januar 2024 skrev DanmarkC TV om et tilbud til unge mellem 15 og 17 år der kunne søge et fritidsjob ved kommunens plejehjem.

Spirer
De unge i fritidsjob på plejehjemmene kaldes “Spirer”, og er en forsættelse af en succesfuld ansættelsesform, der giver noget både til beboerne og de unge. Det bringer DanmarkC TV snart en udsendelse om.

Hvor kommer lønnen fra?
Det har medført en debat om, om pengene til de unges lønninger tages fra ansatte i fleksjob? Det er ikke tilfældet.

DanmarkC TV har spurgt formanden for Senior- og Socialudvalget, Søren Larsen (A) om, hvordan det forholder sig med økonomien til de unge.

“Jeg kan bekræfte at afskedigelsen af fleksjobberne ikke har noget med Spirernes økonomi at gøre.”

På spørgsmålet om, hvor lønkronerne så kommer fra, svarer Søren Larsen: “Økonomien til Spirerne er en del af den sidste budgetaftale, hvor vi besluttede at ansætte yderligere 20 unge mennesker til sociale aktiviteter og lignende på plejehjemene.”

Unge og teknik
Det er også hensigten, at tilbyde nogle unge job hvor de kan hjælpe med at få robotstøvsugere installeret og lærer de borgere igang, der vælger at købe en robotstøvsuger.

Den oprindelige artikel kan ses HER.