FREDERICIA

Unge fra erhvervsuddannelserne skal repræsentere Fredericia Kommune ved H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag

Af Theis Søndergaard - ths@danmarkc.tv

Alle landets kommuner skal sende to unge til fejringen af H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag

Det gælder også for Fredericia Kommune, der nu har åbnet for, at unge mellem 18 og 20 år kan ansøge.

Fredericia Kommune er gået sammen med en række af byens uddannelsesinstitutioner, som f.eks. EUC Lillebælt og Social- og Sundhedsskolen om at udvælge de to unge, som skal repræsentere Fredericia Kommune til Prins Christians 18-års fødselsdag den 15. oktober på Christiansborg Slot, hvor Dronning Margrethe er vært ved et gallataffel.

Fredericia Kommune har netop vedtaget Vision 2033, hvor et af de tre fokusområder handler om ambitioner for den grønne omstilling samt etableringen af endnu flere jobs inden for den grønne sektor.

Med udsigten til, at Danmark kommer til at mangle tusindvis af erhvervsuddannede unge, der både skal være med til at sikre, at vi kan komme i mål med de ambitiøse mål, der er på klimaområdet og sikre, at der er nok varme hænder inden for de vigtige omsorgsfag, så er det helt oplagt at give erhvervsuddannelserne et ekstra klap på skulderen. Det fik de ved DM i SKills 2023, hvor Fredericia Kommune var vært. Og nu får de endnu et med denne invitation til at deltage i Prins Christians 18-års fødselsdag.

Hvem kan ansøge?

Kriterier for at være med:

  • Man skal være fyldt 18 år den 15. oktober 2023. Man må også være 19 og 20 år.
  • Man skal have tæt tilknytning til Fredericia Kommune og have bopæl i Fredericia Kommune.
  • Man skal have et ønske om at være rollemodel for erhvervsuddannelserne.

Men vigtigst af alt, så skal man have lyst til at deltage i Prins Christians 18-års fødselsdag, søndag den 15. oktober på Christiansborg Slot.

Ansøgningen
For at ansøge, skal man svare på: Hvorfor er det vigtigt at have gode rollemodeller – og hvad gør dig til en god rollemodel? Selve ansøgningen kan være både en video, tekst eller andet.

Ansøgningen skal sendes til: Kommunen@fredericia.dk og indeholde: Navn, postadresse, e-mail og mobilnummer, samt en kort beskrivelse (et par linjer) om, hvad den unge laver til daglig.

Der er frist for indsendelse af ansøgningen senest den 8. september 2023. De to udvalgte får svar kort tid efter, dog seneste den 15. september.

Det er en jury bestående af borgmester Steen Wrist, Lars Hansen, rektor for EUCL, samt formanden for Fredericia Håndværkerforeningen, Jesper Bjerrisgaard, der blandt ansøgerne udvælger de to fredericianere, der skal deltage i fejringen på Christiansborg Slot.