Home FREDERICIA Ulykken ramte to gange samme dag – familie mistede alt
Ulykken ramte to gange samme dag – familie mistede alt

Ulykken ramte to gange samme dag – familie mistede alt

0

Familie i Skærbæk mistede alt ved en villabrand i september 2020. Samme dag, få timer inden branden brød ud, blev husets ejer hastet til sygehuset med hjerteproblemer. Her er historien om en familie, der blev ubærligt hårdt ramt to gange – samme dag. De mistede alt de ejede.

* Lørdag bringer DanmarkC-TV en udsendelse om branden der kostede Else og Valdemar alt.

Se sendetidspunkt nederst i artiklen.

Else Biinfeldt

Dagen startede som vanligt. Valdemar og Else stod op om morgenen og klarede dagens opgaver. De vidste, at de skulle til fødselsdag ved deres datter klokken 13, så der var god tid, til at få styr på dyrene og få handlet ind.

Else og Valdemar boede i den 140 år gamle skole i Skærbæk. De boede i huset i over 40 år, og Else elskede at finde ting og møbler og sætte dem i stand. Også Valdemar har en stor passion – han samler nemlig på træ-elefanter i alle mulige størrelser – fra hele verden.

Legetøjet var et tilløbsstykke af de helt store

Huset rummede en masse værelser, og det var noget børnebørnene elskede. Hos Else og Valdemar der altid plads til leg, og hvert rum havde spændende legetøj, som børnenes egne forældre havde leget med, da de selv var børn.

Else og Valdemar havde gemt nogle af de legesager, de mente sagtens kunne gå i arv i generationer. Særligt et togsæt fra LEGO var et stort tilløbsstykke for børnebørnene. Togsættet var et af de første eldrevne LEGOtog som var produceret, og i samme værelse havde Else og Valdemar samlet Lego fra deres børns barndom – til stor glæde for børnebørnene. I runde tal var der LEGO for over 100.000 kr. – et rent slaraffenland for legebørn.

Husets andre rum var mindst lige så spændene, på hver deres måde.

Haven havde noget for alle

Den store have der hørte til huset kunne noget helt specielt. Udover Else og Valdemars dyr der boede i bure og nød udsigten til den grønne have, var den skabt til opdagelse. Else og Valdemar ønskede at haven skulle være et naturligt sted at opholde sig, og derfor ønskede de, at haven skulle være så naturlig grøn og “vild” som muligt – til børnebørnenes store fornøjelse. Her var der plads til gemmeleg, undersøgelse af insekter og at nyde solen.

Lynet ramte ikke kun én – men to gange samme dag

Dagen var planlagt ned til mindste detalje, og gøremålene blev nået inden Else og Valdemar kunne sætte sig i deres bil og kører mod Ejby på Fyn – til deres datters fødselsdag – helt uvidende om hvilken kaotisk krise de kort tid efter ville stå midt i.

Kort tid efter ankomsten til fødselsdagen hos deres datter i Ejby, får Valdemar det dårligt. Han besvimer af flere omgange, og familien vælger at lægge ham på en seng, og ringe til vagtlægen for at få hjælp.

Vagtlægen beder Else ringe 112, da symptomerne svarer til et nærtforestående hjertestop. Else får ringet 112, og efter kort tid holdt der en ambulance i datterens indkørsel.

Valdemar blev hurtigt bragt til sygehuset.

Ville lige se til dyrene – på vej til sygehuset

På vej fra datterens hus, kørte Else forbi deres hus på Skærbæk Ringvej, for at tjekke op på dyrene. Ud over Else og Valdemars egen hund og kaniner passede de to også deres søns hund, da han stod midt i en ombygning af sit hus i Taulov. Alt åndede fred og ro, da Else låste hoveddøren efter at have sikret sig at dyrene havde det godt.

Få timer senere brød Else og Valdemars verden sammen. Et opkald fra en nabo, der fortalte at der var brand i deres garage, fik Else til at smide alt hun havde i hænderne og skynde sig hjem til dyrene.

Få timer efter havde ilden slugt husets garage og var i færd med at bryde gennem husets tag.

Else og Valdemar mistede alt de ejede til branden, alt i mens Valdemar fik indopereret en pacemaker på operationsbordet.

Else og Valdemars hus, morgenen efter den altødelæggende brand.

Måtte lægge arm med forsikringsselskabet

Midt i krisen skulle Else og Valdemar slås med deres forsikringsselskab dels omkring erstatningen for det brændte hus, men også omkring erstatningen for deres indbo.

Else og Valdemar var i deres livs krise.

Lørdag bringer DanmarkC TV historien om branden der tog Else og Valdemars hjem og indbo. Se og hør historien om at miste alt og efterfølgende måtte kæmpe for at få erstatning for det, branden tog fra dem.

Udsendelsen sendes på DanmarkC TV:

Lørdag kl. 00:30, 03:30, 06:30, 09:30, 12:30, 15:30 og 22:00

– Se flere gode – lokale – historier, på DanmarkC.TV

.

Har du en historie, som vi gerne må fortælle?

Så kontakt vores redaktion. SMS eller ring på tel 93 93 40 88

DanmarkC TV

Hold dig opdateret på, hvad der sker i Fredericia og omegn. DanmarkC TV bringer dagligt nyheder på vores netavis, og sender de bedste indslag på vores tv-kanal (kanal SYD), der kan ses af over 792.000 indbygere – fra Horsens til ned til den dansk-tyske grænse. – Følg DanmarkC TV på de sociale medier!