FREDERICIA

Ukrudtsbrænder forårsager endnu en brand

Af Theis Søndergaard - ths@danmarkc.tv

Mandag middag rykkede TrekantBrand ud til en akut melding om brand i en villa på Dalsgaardsvænget – Heldigvis blev en potentiel villabrand afværget takket være hurtig indsats fra tililende

En tilsyneladende uskyldig handling med en ukrudtsbrænder udviklede sig dramatisk, da flammerne hurtigt greb om sig og truede med antænde et rækkehus på Dalsgaardsvænget. Brandvæsnet fra TrekantBrand i Fredericia blev kaldt ud efter en melding om brand i villaen, men heldigvis var der tililende på stedet, der formåede at tøjle flammerne inden brandvæsnets ankomst.

Arbejde med ukrudtsbrænder førte til farlig situation

Det viser sig, at årsagen til den voldsomme brand var udførelsen af arbejde med en ukrudtsbrænder. Ifølge kilder havde flammerne hurtigt fanget en hæk, og inden længe stod den i en voldsom lys lue. En hurtig reaktion fra naboer og forbipasserende gjorde en væsentlig forskel for udgangen af uheldet, da de formåede at inddæmme flammerne, indtil brandvæsnet nåede frem.

TrekantBrand har påpeget vigtigheden af at bruge husholdningsredskaber såsom ukrudtsbrændere med stor forsigtighed og i overensstemmelse med producentens retningslinjer. Det er ikke alle uheld med ukrudtsbrændere der ender lige så heldigt som ved denne brand. Tidligere i år er flere huse blevet antændt i forbindelse med brugen af ukrudtsbrændere. Flere af dem er så medtaget at de kategoriseres som udbrændte.