Politik

Udvalgsformand: Pris- og løn er ikke fremskrevet i skolebudgettet for 2024

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

På almindelig dansk betyder det, at der ikke i budgettet er taget højde for at alting stiger, og den inflation vi har haft.

Børne- og Skoleudvalget mangler 36,5 mio. kr. i budgettet efter årets første fem måneder. Det er dog et beløb der er fremskrevet for resten af året, gør udvalgsformand Ole Steen Hansen opmærksom på.

Folkeskolen i Fredericia mangler 8 mio. kr.

“Skolen betaler prisen for, at vi de senere år ikke har pris- og løn fremskrevet dem ordentligt, at vi ikke har korrigeret deres budget, når alting stiger, så de er pressede,” fortæller Ole Steen Hansen til DanmarkC TV.

Ole Steen Hansen afviser, at der i første omgang skal afskediges lærer, men det kan komme på tale senere, hvis skoleområdet ikke får tilført penge.

Familieafdelingen mangler 29,0 mio. kr.

“Vi bruger færre millioner på det område end vi socioøkonomisk burde gøre. Så man kan også sige, om det har været klogt at forebygge end at anbringe fra starten af?”

“Det nye er også Barnets Lov, som er kommet her fra nytår af, at der kan unge der ikke har det godt selv bede om at blive anbragt,” forklarer Ole Steen Hansen.

Om økonomiens udvikling fortæller Ole Steen Hansen, at “vi har fået orienteringen for et stykke tid siden”

“Jeg tror det er vigtigt at sige, at det familierne der ikke har det godt, og det er børnene der betaler prisen” siger formanden for Børne- og Skoleudvalget.

Ole Steen Hansen (A), formand for Børne og Skoleudvalget. Foto: DanmarkC TV.