Home FREDERICIA Udsatte hjælper udsatte insekter
Udsatte hjælper udsatte insekter

Udsatte hjælper udsatte insekter

0

Landsforeningen af VæreSteders Digitale Ferie Camp er i fuld gang, og fredag den 9. juli stod den på insektjagt i naturen. Med til at vejlede dem var naturvejleder Nicolai Munk som kunne sætte navne på deltagernes insekter og fortælle mere om, hvor vigtig biodiversiteten er for vores natur – og dermed for os.
Biodiversitet har fået stort fokus i Danmark, og Landsforeningen af VæreSteder er helt med på den bølge. Sidste år, som et prøveprojekt, sendte de materialer ud til 10 væresteder, som så lavede flotte insekthoteller til gavn for biodiversiteten. I år har biodiversiteten fået sin helt egen aktivitet under Den Digitale Ferie Camp for socialt udsatte, hvor deltagerne, udstyret med lup og insektnet, skal ud i naturen og finde noget af alt det kryb, den danske natur har at byde på. Inden de drager ud i det grønne, vil en naturvejleder sende live via Facebook fra Trelde Næs ved Fredericia, hvor han vil fortælle om vigtigheden af, at vi har en stor biodiversitet og hvilke insekter de kan forvente at finde på deres tur.

Hele familien på jagt

Insektjagten var en stor succes. Der blev fundet alt fra en Salamander og en Guldsmed til en Vandnymfe og en lidt mere sjælden Grøn Løvfrø . Mange var taget afsted i skoven med hele familien, hvor de undersøgte skovbunden, som ellers kun har mødt deres skosåler på tidligere skovture. Insekter blev fundet, undersøgt, genkendt og et billede blev taget til Landsforeningen af VæreSteders konkurrence for de flotteste billeder. Over 600 billeder af smukke, sjove, ulækre og interessante insekter blev det til og en rigtig god oplevelse for deltagerne.
Billederne skal senere på dagen også bruges som inspiration, når deltagerne skal være kreative og lave insekter ud af ler, ispinde, træperler og hvad de ellers kan finde på af ting og sager, der bedst afspejler deres insekt.
”Dagen i dag har stået i biodiversitetens tegn og idéen var at inspirere deltagerne til at interessere sig mere for emnet og alle de kryb, der kravler rundt i vores smukke danske natur. Deres interesse er virkelig blevet vakt og vi kan næsten ikke stoppe dem igen. Mange har selv fundet på at pynte deres frokost som en sommerfugl eller en bille. Det er så fantastisk at se, hvor lidt der egentlig skal til, for at få et større fokus på biodiversitet. ” Fortæller projektleder fra Landsforeningen af Væresteder Marika Sabroe.
OBS! Ingen insekter led naturligvis overlast under jagten.

Den Digitale Ferie Camp

Landsforeningen af VæreSteder arrangerer hvert år en Ferie Camp for socialt udsatte, der ellers ikke har mange andre muligheder for en ferie. Den foregår med telte, fællessang- og spisning og en hel masse aktiviteter og underholdning, der giver dem en uge fyldt med oplevelser og socialt samvær. De sidste par camps har dog været nødsaget til at foregå online, da Corona har gjort det umuligt at afholde et fysisk event for over 1700 mennesker. De online camps, eller Den Digitale Ferie Camp, som Landsforeningen af Væresteder kalder den, foregår hjemme i folks stuer via en lukket Facebook-gruppe, et aktivitetsprogram for ugen, en kasse fyldt med mad til alle ugens måltider og en kasse med alt, som deltagerne skal bruge til aktiviteterne. Den Digitale Ferie Camp blev afholdt den 6. – 10. juli.