FREDERICIA

Udsatte borgere med kæledyr kan få hjælp hos Frynseklinikken mandag i Fredericia

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Frynseklinikken er en mobil non-profit dyreklinik, som har til formål at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”. Klinikken kommer til Fredericia mandag d. 17. april mellem kl. 10 og 11 og vil være til stede ved Havnecaféen på Vendersgade 46.

Frynseklinikken er en del af Dyreværnets tilbud til udsatte borgere, som ikke har råd til dyrlægebehandling til deres kæledyr. Klinikken tilbyder dyrlægeydelser til hunde, katte, kaniner og andre smådyr/gnavere, mens større dyr som heste, landbrugsdyr og tropiske dyr henvises til andre dyrlæger med speciale indenfor disse dyregrupper.

Frynseklinikken tilbyder en lang række behandlinger, herunder konsultationer, antiparasitbehandlinger, vaccinationer, ID-mærkning, undersøgelser af øre- og hudproblemer, negleklip, tandbehandlinger samt mindre operationer. Klinikken tilbyder dyrlægeydelser til hunde, katte, kaniner og øvrige smådyr og gnavere. Hvalpe og killingekuld kan ikke blive vaccineret eller ID-mærkes, da Frynseklinikken ikke hjælper dyr tiltænkt til videresalg.

Du er berettiget til Frynseklinikkens hjælp, hvis du lever op til disse krav

For at være berettiget til Frynseklinikkens hjælp, må man ikke have fast lønindkomst, modtage SU eller dagpenge, have folkepension som eneste indkomstkilde, være flexjobber, have en partner med fast indkomst eller i forvejen anvende en fast dyrlæge. Dog afgøres ens egnethed til at modtage hjælp fra Frynseklinikken altid på baggrund af en individuel vurdering foretaget af personalet i klinikken.

Det er vigtigt at understrege, at Frynseklinikken ikke tilbyder dyrlægeydelser til hundehvalpe på mellem 8 uger og 6 måneder, medmindre det er aftalt med Frynseklinikkens dyrlæge. Almene sundhedstjek og vaccinationer skal foretages hos ens egen dyrlæge. Hvis man har et hvalpekuld eller killingekuld, som man ikke har råd til eller ikke kan have længere, kan man kontakte Dyreværnets internater, sådan skriver dyreværnet på deres hjemmeside.

Som en del af Dyreværnets tilbud til udsatte kæledyr, hjælper Frynseklinikken med at sikre, at også de bedste firbenede venner kan modtage den nødvendige dyrlægebehandling, selvom deres ejere måske ikke har økonomisk råderum til det. Besøget i Fredericia er del af Frynsesklinikkens tur rundt i Jylland.

Man kan ikke bestille tid i Frynseklinikken – du møder blot op og stiller dig i kø