FREDERICIA

Udfordring med håndtag på nye affaldsbeholdere

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Affald & Genbrug opfordrer: Kontakt os, hvis håndtaget på din nye affaldsbeholder er knækket

Affald & Genbrug i Fredericia Kommune hører gerne fra borgere, som har fået ødelagt håndtaget på de nye affaldsbeholdere ved tømning  

”Er håndtaget på din nye affaldsbeholder på 240 l knækket ved tømning, så vil vi meget gerne vide det” , lyder opfordringen fra Kim Ankjær Nielsen, der er afdelingsleder i Affald & Genbrug i Fredericia Kommune. I forbindelse med tømningen er der sket skade på en del af de nye 240 l beholdere, som blev kørt ud til alle parcel- og sommerhuse i juni måned. Det skyldes en fejl ved betjeningen af de nye skraldebiler, som også startede med at køre den 1. juli i år, hvor de nye beholdere blev taget i brug.

Affald & Genbrug i Fredericia Kommune har været i kontakt med renovatøren, Marius Pedersen, som har sikret, at det ikke sker fremover.  

De ødelagte beholdere udskiftes også på renovatørens regning, og derfor er Affald & Genbrug og Marius Pedersen nu i gang med at få et overblik over omfanget.

”Vi har brug for at få et overblik over omfanget af defekte håndtag, så vi i samarbejde med renovatøren kan finde en løsning og få udbedret skaden. Renovatøren er i øjeblikket ved at undersøge, om der er et alternativ til udskiftning af hele beholderen. Vi forventer, at vi finder en god løsning, som både er økonomisk, praktisk og miljømæssig forsvarlig”, forklarer Kim Ankjær Nielsen.

Udskiftning eller reparation af de nye beholdere kommer til at ske automatisk og uden omkostninger for borgerne.

Er din nye beholder gået i stykker under tømning?

Alle borgere, der har modtaget en ny 240 l beholder, hvor håndtaget er knækket, eller beholderen på anden måde er beskadiget ved tømning opfordres til at kontakte Affald & Genbrug via hjemmesiden eller appen.

”Vi har allerede nu været i kontakt med mange borgere, så har man været i kontakt med os og meldt skaden til Affald & Genbrug, så skal man ikke gøre mere” , siger Kim Ankjær Nielsen.

Mens du venter

Indtil der er er fundet en løsning med beholderne, skal du bruge din beholder som normalt. Et knækket håndtag kan nive i hånden, når du kører med beholderen så for at undgå dette, anbefaler Affald & Genbrug at komme gaffatape rundt om håndtaget.