DanmarkC TV

Home FREDERICIA Tv lørdag: Gense Hjemmeværnets Landsøvelse
Tv lørdag: Gense Hjemmeværnets Landsøvelse

Tv lørdag: Gense Hjemmeværnets Landsøvelse

0

Lørdag kan du komme med helt tæt på Hjemmeværnets Landsøvelse i 2016 i Fredericia.

Landsøvelsens mange aktiviteter

Fire kommandokøretøjer, 16 grå fartøjer, endnu flere gummibåde og et af Marinehjemmeværnets Indsatsfartøjer har meldt deres ankomst til den store øvelse lørdag.

Starten på øvelsen markeres ved, at alle de deltagende grå fartøjer sejler ind til Gammel Havn i såkaldt ’formation one’. Det sker i to grupper, som sejler ind til Fredericia fra hhv. syd og nord i snorelige rækker.

Besætningerne på de grå fartøjer vil i løbet af lørdagen øve eftersøgning og redning (SAR/search and rescue) og havmiljø.

Maritime Force Protection-enhederne vil øve maritim bevogtning ved Gammel Havn og omkring de deltagende sejlende enheder på vej ind og ud af havn. Der iscenesættes angreb fra land og vand, og der vil blive skudt med løs krudt undervejs.

I Gammel Havn var der opstillet to store telte. Det ene er indhegent i et lukket område, hvor medlemmer kunne spise og holde pause. Det andet telt var åbent for publikum og rummer en udstilling blandt andet med skærme, der viser live billeder fra øvelserne til søs, et Presse og Informationscenter (PIC) samt hele øvelsens kommandostation (KSN).

Udstillinger i Gammelhavn

Virksomhedshjemmeværnet og Flyverhjemmeværnet har også udstillinger i Gammel Havn og samarbejder med Marinehjemmeværnets PIC.

I havnen blev der afholdt åbent skib for publikum. Man se endnu mere, ved at prøve at komme med på en af de to gratis sejladser med skonnerten SANDRA, der to gange sejlede ud til øvelsen med 40 gæster ad gangen.

Marinehjemmeværnets Tamburkorps gav koncerter på Soldaterpladsen og J.B. Nielsens plads og marcherede med musik i byens gågader af to omgange. Musikkorpsets brassband spillede desuden en koncert i Gammel Havn.

Se med lørdag på kanal SYD – klokken: 00:30, 03:30, 06:30, 09:30, 12:30, 15:30 og 22:00.

www.danmarkc.tv

Marinehjemmeværnets Tamburkorps giver koncerter på Soldaterpladsen og J.B. Nielsens plads og marcherer med musik i byens gågader af to omgange. Musikkorpsets brassband vil desuden spille en koncert i Gammel Havn.