
Trivsel: Unge i bedre trivsel ved brug af headspace

Ny forskning bekræfter positiv effekt af headspace på unges mentale sundhed
En ny omfattende undersøgelse viser, at headspace kan øge trivslen blandt unge, særligt de mest udsatte. Forskningen, støttet af Trivselskommissionen, understreger vigtigheden af lavtærskeltilbud i kampen mod ungdommens mentale udfordringer.
Unge får bedre trivsel af at komme i headspace
Ny forskning fremlagt af forskere fra Region Hovedstadens Psykiatri understreger, at deltagelse i headspace kan øge trivslen hos unge, især de mest udsatte. Dette kunne have en forebyggende effekt på psykisk sygdom, hvilket er en kernekomponent i Trivselskommissionens 35 anbefalinger for at forbedre unges mentale helbred.
Støtte fra headspace anerkendt som løsningen på ungdommens mistrivsel
Trivselskommissionen anbefaler en fortsat fokusering på lavtærskeltilbud, der giver unge mulighed for at søge hjælp gratis og anonymt. Det fremhæves, at sådanne tilbud er afgørende for at forbedre unge menneskers livskvalitet og dermed også samfundets bredere udfordringer.
Forskningsresultater viser betydelige fordele
Headspace Danmarks tilbud om rådgivning er evalueret gennem en omfattende effektevaluering, der inkluderede 1.532 unge samt en kontrolgruppe på 9.926 unge. Resultaterne viser en markant forbedring i trivslen hos dem, der benyttede headspace, med særlig stærke resultater for de mest udsatte unge.
Poul Nyrup Rasmussen: “Forskningen bekræfter vores indsats”
Poul Nyrup Rasmussen, stifter af headspace Danmark, udtrykker stor tilfredshed med forskningsresultaterne, som nu giver håndgribelige beviser for programmets effektivitet. Forskningsresultaterne giver et stærkere fundament for det fortsatte arbejde med headspace.
Udvidet støtte og forebyggelse
Fremadrettet vil forskningen fokusere på langtidseffekterne af headspace, herunder påvirkningen på unge menneskers tilknytning til arbejdsmarkedet og brugen af sundheds- og sociale ydelser. Lene Eplov, forskningsleder, betoner, at headspace spiller en nøglerolle i den tidlige indsats for at støtte unge i mistrivsel.
Headspace og den digitale detox
Initiativet “Sluk Sammen”, som opfordrer til at lægge skærmene fra sig og i stedet værne om menneskelig kontakt, er også en del af headspace Danmarks indsats for at fremme mental sundhed og trivsel blandt unge.
I Fredericia har headspace lokaler på adressen Dronningensgade 95.